Μικρή αύξηση αυτονομίας για Opel Corsa-e και Opel Mokka-e

Μικρή αύξηση αυτονομίας για Opel Corsa-e και Opel Mokka-e

Το χαρτί των ενημερώσεων συνεχίζεται στον Όμιλο Stellantis, με την αναβάθμιση της αυτονομίας στα Opel Corsa-e και Opel Mokka-e, πλέον με 362 και 342 km αντίστοιχα.

Opel Corsa-e και Opel Mokka-e

Ύστερα από τα ηλεκτρικά Peugeot και DS Automobiles, ήρθε η σειρά της ηλεκτρικής γκάμας της Opel να ενσωματώσει τις μηχανικές ενημερώσεις που εξελίχτηκαν από τον Όμιλο Stellantis στα Opel Corsa-e και Opel Mokka-e. Το γκρουπ εργάστηκε πάνω σε πολλά σημεία για να βελτιώσει την αυτονομία των ηλεκτρικών μοντέλων του -εξαιρουμένων των επαγγελματικών.

Μια νέα αντλία θερμότητας (θέρμανση, κλιματισμός, εξαερισμός), ένας μειωτήρας με υψηλότερο συντελεστή στο κιβώτιο ταχυτήτων (με ελάχιστες συνέπειες στις επιδόσεις), αλλά και κυρίως τοποθέτηση νέων υπέρ-οικονομικών ελαστικών ήταν αυτά που επέτρεψαν στα Opel Corsa-e και Opel Mokka-e να φτάσουν κατά WLTP αντίστοιχα τα 362 και 342 km αυτονομίας. Νούμερα που είναι μεταξύ 5 και 10% καλύτερα από πριν, ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού που διαμορφώνει και το βάρος του αυτοκινήτου.

H αναβάθμιση της αυτονομίας των Opel Corsa-e και Opel Mokka-e συντελέστηκε με την μπαταρία ιόντων λιθίου των 50 kWh (46,2 kWh οφέλιμη) και τον ηλεκτροκινητήρα των 136 ίππων να παραμένουν αμετάβλητα. 

Opel Corsa-e και Opel Mokka-e

Οι παραπάνω αυτονομίες είναι σχεδόν πανομοιότυπες με τις αντίστοιχες των ξαδέρφων του Peugeot e-208 και e-2008. Σημάδι ότι εκτός από το κοινό σύστημα μετάδοσης κίνησης, η αεροδυναμική, το βάρος και η απόδοση είναι επίσης αυστηρά τα ίδια. Όπως και με τα ηλεκτρικά μοντέλα της Peugeot, το κέρδος στην αυτονομία θα είναι ιδιαίτερα αισθητό σε περίπτωση χαμηλών θερμοκρασιών, κοντά στους 0 °C.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube