DS 3 Crossback E-Tense: Αύξηση αυτονομίας

DS 3 Crossback E-Tense: Αύξηση αυτονομίας

Το ηλεκτρικό DS 3 Crossback E-Tense κέρδισε 21 km σε αυτονομία στον κύκλο WLTP για να φτάσει επίσημα τα 341 km με μια φόρτιση, χωρίς τροποποίηση της μπαταρίας ή του κινητήρα.

DS 3 Crossback E-Tense

Όπως τα Peugeot e-208 και e-2008 καθώς και τα Opel Corsa-e και Mokka-e με τα οποία μοιράζεται την αρχιτεκτονική και το κινητήριο σύνολο, το DS 3 Crossback E-Tense επωφελείται επίσης από αύξηση της αυτονομίας του. 

Το κέρδος είναι της τάξης του 7% στον μικτό κύκλο πιστοποίησης WLTP. Αυτή η βελτίωση δεν είναι δυνατή μόνο με την ενημέρωση του λογισμικού του συστήματος κίνησης. Επομένως, αφορά μόνο τα νέα μοντέλα του DS 3 Crossback E-Tense και δεν ισχύει για αυτοκίνητα που έχουν ήδη εγκαταλείψει τη γραμμή συναρμολόγησης.

DS 3 Crossback E-Tense

ΔEITE AKOMH To test drive του DS 3 Crossback E-Tense, εδώ

Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 50 kWh (46,2 kWh οφέλιμη) και ο ηλεκτροκινητήρας 136 ίππων παραμένουν αμετάβλητα. Ως εκ τούτου, όπως και τα «ξαδέρφια» του, το DS 3 Crossback E-Tense επωφελείται από μειωτήρα ταχυτήτων με τροποποιημένη σχέση μετάδοσης στο κιβώτιο ταχυτήτων. Καθώς και από μια αναθεωρημένη αντλία θερμότητας που επιτρέπει την πιο αποτελεσματική διαχείριση της θέρμανσης και του κλιματισμού χάρη στην προσθήκη ενός υγρόμετρου. Νέα λάστιχα κατηγορίας «Α» με χαμηλότερη αντίσταση κύλισης και λογισμικό ελέγχου στο σύστημα μετάδοσης της κίνησης, προσαρμοσμένο σε αυτές τις εξελίξεις, ολοκληρώνουν την γκάμα. Με αυτά και με αυτά λοιπόν, Η αυτονομία του γαλλικού αστικού crossover φτάνει επίσημα από τα 320 km στα 341 km.

Μια πιο ουσιαστική εξέλιξη του DS 3 Crossback E-Tense, ειδικά όσον αφορά τη σχεδίασή του, αναμένεται για το 2022 με την ανανέωση του μοντέλου

DS 3 Crossback E-Tense

Όσον αφορά την τιμή, να πούμε ότι το DS 3 Crossback E-Tense ξεκινά αυτήν τη στιγμή από €41.650 (έκδοση So Chic) χωρίς το οικολογικό μπόνους του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά». Που για την περίπτωση της έκδοσης So Chic είναι 5.038 ευρώ, διαμορφώνοντας την τιμή του στις 36.612 ευρώ. Αντίστοιχα για την έκδοση So Chic Connected, η τιμή των €44.390 με επιδότηση €5.370 διαμορφώνεται στις 39.020 ευρώ. 

Διαμόρφωσε το δικό σου DS 3 Crossback E-Tense, εδώ

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube