Maserati Classiche, νέο πρόγραμμα για πιστοποίηση αυθεντικότητας

Maserati Classiche, νέο πρόγραμμα για πιστοποίηση αυθεντικότητας

Το πρόγραμμα Maserati Classiche ξεκίνησε επίσημα, σε συνέχεια της περυσινής ανακοίνωσης στην εκδήλωση «MMXX: Time to be Audacious» που εγκαινίασε τη νέα εποχή της Τρίαινας.

«Το Maserati Classiche είναι το τμήμα της Τρίαινας που προστατεύει και προωθεί τη διατήρηση και την μοναδικότητα της αυτοκινητικής κληρονομιάς της εταιρείας» αναφέρει στο δελτίο Τύπου η εταιρεία. Μια αποκλειστική υπηρεσία αρωγής για πελάτες και συλλέκτες της φίρμας της Viale Ciro Menotti που πλέον περιλαμβάνει και τη διαδικασία πιστοποίησης γνησιότητας.

Το πρώτο αυτοκίνητο δρόμου που πιστοποιήθηκε από το πρόγραμμα Maserati Classiche είναι μια Mistral 3700, που κατασκευάστηκε τον Μάρτιο του 1969, σε ασημί χρώμα Auteuil. Η Mistral πήρε πιστοποιητικό αυθεντικότητας ύστερα από ενδελεχή επαλήθευση του αυτοκινήτου, με πάνω από 300 ελέγχους, σε συνδυασμό με όλα τα έγγραφα που κατέχει το Ιστορικό Αρχείο της Maserati.

Η διαδικασία πιστοποίησης είναι εγγυημένη από μια επιτροπή ειδικών. Προσφέρεται δε για τις Maserati που ταξινομήθηκαν τουλάχιστον 20 χρόνια πίσω, συν τις ειδικές εκδόσεις στις οποίες περιλαμβάνονται κει εκείνες από το πρόσφατο παρελθόν, όπως οι περιορισμένες εκδόσεις των MC12 και Quattroporte. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσης υπηρεσία συντήρησης για μικροεπισκευές και τακτική συντήρηση εσωτερικού χώρου, καθώς και υπηρεσία Detailing Car κατόπιν αιτήματος.

Maserati Classiche

Μαζί με τους συλλέκτες και τους πελάτες, το πρόγραμμα Maserati Classiche παρέχει υπηρεσία για την υποστήριξη της συντήρησης των αυτοκινήτων και την αποκατάσταση κάθε λεπτομέρειας, έτσι ώστε αυτή να ταιριάζει με το πρωτότυπο.

Ένα αποκλειστικό πρόγραμμα σέρβις προσφέρει στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που διακρίνονται σε Classicche, Youngtimer και Speciali, με την παρακολούθηση των εργασιών συντήρησης ή αποκατάστασης στα διάφορα στάδιά τους.

Το επόμενο βήμα στο Classicche Programme αποτελείται από μια σειρά από σημαντικές υπηρεσίες αρωγής, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για το 2022 και τις οποίες θα αναλάβει η ίδια η Maserati, με τη διαχείριση ανταλλακτικών «Classiche» και τη βοήθεια και την υποστήριξη κατά την αποκατάσταση.

Maserati Classiche

Τα κύρια καθήκοντα του Maserati Classiche περιλαμβάνουν την κατασκευή ανταλλακτικών που δεν διατίθενται πλέον στην αγορά, ακολουθώντας υποδείξεις που λαμβάνονται από τα αρχικά, αυθεντικά σχέδια. Η διαδικασία χρησιμοποιεί την καλύτερη τεχνολογία που υπάρχει για να βελτιώνει την αξιοπιστία και τη λειτουργικότητα των εξαρτημάτων, χωρίς αλλαγές στην αισθητική εμφάνιση.

Στo site του Maserati Classiche, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να κάνει κράτηση για αίτημα Πιστοποίησης Αυθεντικότητας από την Τρίαινα και να ανακαλύψει όλες τις υπηρεσίες και τις λεπτομέρειες του προγράμματος, ειδικά σχεδιασμένο για τους λάτρεις της φίρμας.

Maserati Classiche

Επιπλέον, με την έναρξη του προγράμματος Maserati Classiche, είναι επίσης διαθέσιμη μια νέα συλλογή, η Capsule Collection, για τους λάτρεις της κληρονομιάς της Τρίαινας. Συλλογή που συνδυάζει το στιλ με την παράδοση και περιλαμβάνει ρούχα για άνδρες, γυναίκες και «mini-me». Ο σχεδιασμός της Capsule Collection, όπως αναφέρει η Maserati, δίνει προσοχή ακόμα και στις πιο μικρές λεπτομέρειες και σε προσαρμογές και εξατομικεύσεις που αντικατοπτρίζουν τα χαρακτηριστικά και τα παραδοσιακά χρώματα του Maserati Classiche.

Καινοτόμος από τη φύση της ως φίρμα, η Maserati ύστερα από κάμποσα χρόνια δέσμια επιχειρηματικά και στρατηγικά της Ferrari, προσβλέπει σε ένα νέο μέλλον. Και προσεγγίζει πλέον τα πράγματα, ανακαλώντας βασικά στοιχεία του DNA της. Ενός γενετικού κώδικα που πάει πίσω περισσότερο από έναν αιώνα, χρόνια γεμάτα αγωνιστικές επιτυχίες και σπορ αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube