Το Lucid Air γίνεται περιπολικό στη Σαουδική Αραβία

Το Lucid Air γίνεται περιπολικό στη Σαουδική Αραβία

Στα ακραία περιπολικά που έχουμε δει κατά καιρούς στις αραβικές χώρες, ένα από τα πιο γρήγορα κι οικολογικά είναι και το Lucid Air.

Lucid Air

Μπορεί η Lucid Motors να αντιμετωπίζει προβλήματα αναφορικά με το κόστος παραγωγής, αφού ζημιώνεται $338.000 για κάθε όχημα που πουλάει, αλλά τώρα κάμποσα Lucid Air θα αναλάβουν υπηρεσία ως περιπολικά στους δρόμους της Σαουδικής Αραβίας. 

Διπλό όφελος δηλαδή, αφού κι οι πωλήσεις της θα αυξηθούν, ενώ θα υπάρξει και δωρεάν διαφήμιση σε μια χώρα με υψηλό τουρισμό και πλούσιους ντόπιους.

Οι Άραβες θέλουν να αγκαλιάσουν την ηλεκτροκίνηση και τη Lucid. Τι πιο λογικό από μερικά Lucid Air περιπολικά;

Το πρώτο αστυνομικό Lucid Air παρουσιάστηκε στις 4 Φεβρουαρίου στην Παγκόσμια Έκθεση Άμυνας στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.

Lucid Air

Η ένταξη του Lucid Air στο Σώμα περιλαμβάνει ασπρόμαυρο φινίρισμα στο αμάξωμα και πρόσθετο εξοπλισμό στην οροφή του. Αυτό που μοιάζει με μια υπερμεγέθη διάταξη από σειρήνες και φώτα είναι στην πραγματικότητα βάση για αστυνομικό drone. Με το πάτημα ενός κουμπιού ανοίγει το επάνω περίβλημα, επιτρέποντας στο drone να απογειωθεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Lamborghini Urus Performante περιπολικό στο Ντουμπάι

Αν και δεν έχουμε φωτογραφίες του εσωτερικού, είναι αναμενόμενο ότι η Lucid τροποποίησε την καμπίνα για να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες των σωμάτων ασφαλείας. Δεν γνωρίζουμε αν χρειάστηκαν επιπλέον οθόνες ή αν οι απαραίτητες λειτουργίες ενσωματώθηκαν στη μεγάλη οθόνη του infotainment.

Lucid Air

Η είδηση ​​δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι το κρατικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας κατέχει έως και το 60% των μετοχών της Lucid Motors.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lucid Gravity, ρίχνει στο Model X σε πολυτέλεια κι αυτονομία

Η τοπική κυβέρνηση έχει συνάψει συμφωνία με την αμερικανική EV εταιρεία για την αγορά έως και 100.000 ηλεκτρικών οχημάτων την επόμενη δεκαετία, με το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων (PIF) να έχει επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Lucid Air

Η Lucid Motors – η οποία διαθέτει το μοναδικό εργοστάσιο ηλεκτρικών ηλεκτρικών οχημάτων στην περιοχή – αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μετάβαση της Σαουδικής Αραβίας από τα ορυκτά καύσιμα στην ηλεκτροκίνηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η τουρκική αστυνομία γεμίζει Ferrari, Bentley και Porsche

Προς το παρόν, το εργοστάσιο της Lucid στη Σαουδική Αραβία περιορίζεται στην τελική συναρμολόγηση οχημάτων από εξαρτήματα που έρχονται από το εργοστάσιο της Αριζόνα στις ΗΠΑ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube