Υβριδικό το επόμενο Škoda Octavia RS

Υβριδικό το επόμενο Škoda Octavia RS

Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι στην επόμενη γενιά η κορυφαία σπορ έκδοση του Octavia θα χρησιμοποιεί υβριδική τεχνολογία.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η επόμενη γενιά Škoda Octavia στην κορυφαία σπορ έκδοσή της θα χρησιμοποιεί υβριδικό σύστημα κίνησης για αυξημένη ισχύ σε συνδυασμό με οικονομία καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές CO2.

Δεν υπάρχει κάτι ήδη έτοιμο, αλλά σε σχετική ερώτηση του Autocar στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, ο επικεφαλής R&D της μάρκας, Christian Strube, απάντησε αινιγματικά, δηλώνοντας ότι θεωρεί αυτή τη λύση «μια σοβαρή πιθανότητα». Θεώρησε μάλιστα ιδανική την εφαρμογή της υβριδικής τεχνολογίας σε μία έκδοση RS, με στόχο την επίτευξη της υψηλότερες δυνατής απόδοσης με το λιγότερο δυνατό καύσιμο. «Μπορείς να οδηγείς 70 km μόνο με το ηλεκτρικό μοτέρ, κάθε μέρα στη διαδρομή σπίτι γραφείο. Και να έχεις ένα αυτοκίνητο αρκετά δυνατό για να κάνεις το χόμπι σου και να απολαμβάνεις την οδήγηση το Σαββατοκύριακο. Ωραίο ακούγεται», δήλωσε ο Strube.

Δείτε ακόμη Test drive: Škoda  Octavia RS 2.0 TDI DSG 4x4

Πάντως η στρατηγική της μάρκας προβλέπει την ύπαρξη της υβριδικής σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες εκδόσεις RS βενζίνης και ντίζελ. Το υβριδικό RS θα μπορούσε να χρησιμοποιεί το σύστημα κίνησης του Vision RS concept  που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Για την ώρα το Octavia RS 245 με τον δίλιτρο τούρμπο κινητήρα είναι η ισχυυρότερη έκδοση του δημοφιλούς μοντέλου.

Η Škoda θα λανσάρει το πρώτο της plug-in hybrid μοντέλο το 2019, και θα είναι μια εκδοχή του Superb με κινητήρα TSI 1.5 και απόδοση 150 ίππων, και ηλεκτροκινητήρα ισχύος 102 ίππων. Η συνδυασμένη ισχύς θα φτάνει τα 245 PS και η επιτάχυνση 0-100 km/h θα γίνεται σε 7,1”.

Ο Strube θέλει να δει το υβριδικό σύστημα κίνησης και στο αντί-Golf μοντέλο της Škoda το οποίο προλογίζει το Vision RS concept. Υβριδική έκδοση προβλέπεται για το Octavia και στις πιο ταπεινές της RS εκδόσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube