Η Škoda αναβαθμίζει το Rapid για να χτυπήσει Golf και Focus

Η Škoda αναβαθμίζει το Rapid για να χτυπήσει Golf και Focus

Το επόμενο Škoda Rapid θα είναι ένα συνολικά αναβαθμισμέο hatchback για να διεκδικήσει μερίδιο αγοράς από τα Focus και Golf.

Το σημερινό Rapid Spaceback είναι κάτι ανάμεσα σε χλατμπακ και στλεισον, έτσι κι αλλιώς ένα budget car, βασικό προσόν του οποίου είναι η χαμηλή τιμή σε σχέση με τους μεγάλους χώρους.

Ο αντικαταστάτης του θα είναι ένα συνολικά αναβαθμισμένο μοντέλο, σε τεχνολογία, ποιότητα και πρεστίζ. Προκειμένου να ανταγωνιστεί μεγαθήρια στην κατηγορία των μικρομεσαίων οικογενειακών χάτσσμπακ, όπως το Golf και το Focus. Πρόγευση για τη σχεδίαση και τη συνολική προσέγγιση της Škoda στο νέο της μοντέλο δίνει το concept Vision RS που είδαμε πριν λίγες μέρες και θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Αλλά και πριν από λίγες ημέρες, δημοσιεύσαμε μια scoop φωτογραφία του μοντέλου παραγωγής σε βασική εμφάνιση.

Οι διαστάσεις του αμαξώματος είναι στην καρδιά της κατηγορίας, με μήκος 4.356 mm, πλάτος 1.810 mm και ύψος 1.431mm. Η Škoda κρατά ερμητικά κλειστά τα χείλη των στελεχών της, ως προς τις τεχνικές πληροφορίες. Αλλά παραδέχεται ότι το Vision RS είναι πρόδρομος ενός μικρομεσαίου οικογενειακού χάτσμπακ. Εδώ που τα λέμε, είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Η πλατφόρμα υπάρχει, από τα Golf και Leon, το μόνο που έμενε ήταν η πολιτική απόφαση. Η μάρκα κατά πάσα πιθανότητα θα αποφύγει το όνομα Rapid, και θα υιοθετήσει ένα νέο, «καθαρό» όνομα, στην προσπάθεια της συνολικής αναβάθμισης της εικόνας του μοντέλου.Η χρήση του σήματος RS στο concept που προλογίζει το μοντέλο μας ανοίγει την όρεξη για μια νέα είσοδο στην κατηγορία των GTI. Μια παραλλαγή της Škoda στο Golf GTI ή το Leon Cupra θα ήταν παραπάνω από ευπρόσδεκτη, καθώς η εταιρεία έχει δώσει διαπιστευτήρια με το Octavia RS, ένα ικανό και ευχάριστο αυτοκίνητο σε όλες τις γενιές του.

Πηγή Autoexpress

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube