Νέο Škoda Octavia RS 245, με νέα video και φωτογραφίες

Νέο Škoda Octavia RS 245, με νέα video και φωτογραφίες

Το νέο Octavia RS 245 δεν είναι μόνο το πιο ισχυρό Škoda στην Ιστορία, αλλά και αυτό με τις πιο «αθλητικές» δυνατότητες.

To νέο Octavia RS 245 είπαμε ήδη ότι είναι το πιο ισχυρό και το πιο αθλητικό της τσεχικής φίρμας. Αλλά με τιμή στην Ευρώπη περί της 35 χιλιάδες ευρώ, είναι και αυτό που αφήνει σημαντικό κέρδος. Οπότε η Škoda και το τμήμα μάρκετινγκ ειδικότερα δεν φείδεται μέσων για να το προωθήσει.

Κι αν νομίζετε ότι αυτά είναι πολλά για να δώσει κάποιος για ένα Škoda ή ότι το αυτοκίνητο τα πηγαίνει καλά μόνο στην εθνική αγορά του, απατάσθε. Στην Ελβετία, στην Εσθονία, στη Φιλανδία και φυσικά στην Τσεχία, το Octavia είναι το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο για τις πωλήσεις από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 31η Μαΐου. Και δεν βλέπουμε γιατί και το ανανεωμένο μοντέλο να μην σημειώσει αντίστοιχα καλή πορεία, όπως τέτοια να σημειώσει και η κορυφαία εκδοχή του.

Έχουμε και λέμε λοιπόν, φρεσκάροντας τη μνήμη, ότι τόσο η μπερλίνα όσο και το Combi πατούν στη σπονδυλωτή πλατφόρμα MQB και κινούνται από το δίλιτρο μοτέρ TSI του VW Group. Ένας κινητήρας που για την περίσταση αποδίδει 245 άλογα και 37,7 χιλιογραμμόμετρα. Η δύναμη περνά στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6αριού χειροκίνητου σασμάν (στάνταρ) ή ενός 7τάχυτου αυτόματου DSG. Ο συνδυασμός αρκεί για να επιταχύνει το νέο Octavia RS από στάση στα 100 km/h σε 6,6”. Μόνο το μεγάλο Superb μπορεί να το περάσει, αλλά και τα δύο θα τα σταματήσει ο ηλεκτρονικός κόφτης στα 250 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Škoda Octavia RS 2017

H αλήθεια είναι βέβαια ότι το ανανεωμένο Octavia RS με τα 245 άλογα δεν δημιουργεί καμία σημαντική διαφορά σε σχέση με το απελθόν μοντέλο των 230 PS. Χώρια που τόσο το ηλεκτρονικό διαφορικό XDS+ ή τα προσαρμοζόμενα αμορτισέρ υπήρχαν ήδη από το προηγούμενο. Τουλάχιστον θα θέλαμε να έπαιρνε έξτρα το ψηφιακό καντράν των 12,3” που φορά και το Golf GTi, αλλά θα πρέπει να αρκεστούμε στη μεγαλύτερη οθόνη των 9,2” του συστήματος πλοήγησης Columbus και του συστήματος πολυμέσων που είναι πιο «συνδεδεμένο» και πλούσιο σε εφαρμογές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Škoda Octavia Scout 2017

Κατά τα λοιπά, με το πάτημα του κουμπιού «RS» στο ταμπλό τα αμορτισέρ σκληραίνουν, η απόκριση στο γκάζι αφυπνίζεται, ενώ ο ήχος από την εξάτμιση ακούγεται πιο παραγωγικός μέσω ενός… ηχείου. Και στην περίπτωση που δεν επιθυμείτε να ανάψουν τα αίματα, γυρίστε στη ρύθμιση Comfort.

Στη διακόσμηση του αυτοκινήτου, οι γυαλιστερές μαύρες επιφάνειες είναι στάνταρ που μαζί με τις 19άρες ζάντες και τα φαρδιά P-Zero είναι οι σπορ εκφάνσεις του αυτοκινήτου. Διότι στην καμπίνα υπάρχει διάχυτη περισσότερο μια αίσθηση upmarket παρά μια σπορ γοητεία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube