VW: Μέχρι το 2023 θα μπορούμε να παράγουμε 1.500.000 EV τον χρόνο

VW: Μέχρι το 2023 θα μπορούμε να παράγουμε 1.500.000 EV τον χρόνο

Εκεί που υστερεί η VW έναντι της Tesla είναι πως η δεύτερη έχει αναπτύξει δικό της λογισμικό.

Με την ηλεκτροκίνηση να είναι πλέον παρούσα, η Tesla έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους «παίκτες» στη συγκεκριμένη τεχνολογία και βέβαια σε... μεγάλο πονοκέφαλο για τις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες. 

Ωστόσο οι τελευταίες έχουν εξαπολύσει μαι αντεπίθεση διαρκείας θέλοντας να πάρουν την πρωτοκαθεδρία από την εταιρεία του Elon Musk, επενδύοντας πολλά δισ στην ανάπτυξη στον συγκεκριμένο τομέα. 

Η VW είναι μια από αυτές με τον Bernd Osterloh, εκπρόσωπο των εργαζομένων, να δηλώνει πως ο Όμιλος VAG σε τρία χρόνια θα μπορεί να παράγει από 900.000 έως 1.500.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα το χρόνο. 

Έχουμε ένα τεράστιο συγκριτικο πλεονέκτημα - είπε - που δεν είναι άλλο από την πλατφόρμα ΜΕΒ. Εκεί επάνω μπορούμε να «χτίσουμε» πολλά ηλεκτρικά μοντέλα. Αντίθετα παραδέχτηκε ότι το VW Group υστερεί της Tesla στον τομέα του λογισμικού, καθώς η εταιρεία του Musk έχει ήδη αναπτύξει και τοποθετήσει στα αυτοκίνητά της το δικό της λογισμικό. Πρέπει να το κάνουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα, συμπλήρωσε, καθώς θα μας βοηθήσει να συλλέξουμε δεδομένα και να εξελίξουμε ακόμη περισσότερο τα μοντέλα μας. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube