Rimac C_Two: Το Μάρτιο θα παρουσιαστεί το ηλεκτρικό hypercar των 1.914 PS [video]

Rimac C_Two: Το Μάρτιο θα παρουσιαστεί το ηλεκτρικό hypercar των 1.914 PS [video]

Θα κοστίζει μόλις… 2,2 εκατ. ευρώ και θα είναι διαθέσιμο από το 2020.

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Rimac ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει το C_Two ηλεκτρικό hypercar της στο Auto Show της Γενεύης τον Μάρτιο.
Η Rimac θα κατασκευάσει 150 οχήματα που θα είναι διαθέσιμα από τα τέλη του 2020, δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας, Mate Rimac. Το C-Two θα κοστίσει 2,2 εκατ. ευρώ.
Το μοντέλο είναι το δεύτερο αυτοκίνητο που έχει εξελίξει η εταιρεία με το δικό της όνομα, αλλά το C_Two είναι το πρώτο που θα πιστοποιηθεί για παγκόσμιες πωλήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Rimac C_Two πιο κοντά στην παραγωγή [video]

Το πρώτο αυτοκίνητο της Rimac ήταν επίσης ηλεκτρικό, το Concept_One με 1.224 ίππους, το οποίο πουλήθηκε στις ΗΠΑ αλλά για περιορισμένη χρήση καθώς δεν είχε τη σχετική πιστοποίηση για να κυκλοφορεί ελεύθερα στους δρόμους. Από τα συνολικά οκτώ αντίτυπα του Concept_One που επρόκειτο να παραχθούν, τα πέντε έχουν παραδοθεί σε πελάτες και τα άλλα τρία βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία παραγωγής.  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι δοκιμές πρόσκρουσης του Rimac C_Two [video]

Ωστόσο το Concept_One έγινε η αιτία η  Rimac να προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών με την Porsche να μπαίνει στο μετοχικό της κεφάλαιο το 2018 σε ποσοστό 10%, ενώ μερίδιο αγόρασε και η Hyundai.

 Το C_Two τροφοδοτείται από  4 ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνολικά 1.914 PS, επιταχύνοντας το μοντέλο για τα 0-100 km/h σε μόλις 1,85" και από τα 0-300 km/h σε 11,8". Το μοντέλο βασίζεται σε ανθρακονημάτινο monocoque σασί με στρεπτική ακαμψία 8.000 kgm/deg και ενσωματωμένη την μπαταρία 120 kWh η οποία προσφέρει αυτονομία 550 km (κύκλος WLTP).
Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της σε λιγότερο από δύο λεπτά χρησιμοποιώντας το γρήγορο φορτιστή 250 KW, σύμφωνα με τον Rimac.

Προηγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Το C_Two θα ενσωματώνει επίσης τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4. Αυτό θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται αυτόνομα σε πίστες με τον οδηγό να βλέπει και να μαθαίνει την ιδανική αγωνιστική γραμμή που θα ακολουθεί το όχημα. Η Rimac συνεργάστηκε με την Βρετανική Roborace για να εξελίξει τη συγκεκριμένη τεχνολογία και το αυτοκίνητο θα έχει τουλάχιστον έναν αισθητήρα lidar, καθώς και έξι αισθητήρες ραντάρ, εννέα κάμερες και 12 αισθητήρες υπερήχων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O Mate Rimac αναλύει το νέο C_Two [video]

Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Rimac σε προάστιο του Ζάγκρεμπ, στην Κροατία, δίπλα στο Pininfarina Battista, το οποίο θα κατασκευάσει η Rimac στην ίδια πλατφόρμα με το C_Two.

Όσοι έχετε στο στρώμα € 2,2 εκατ. και παράλληλα έχετε και οικολογικές ανησυχίες, μπορείτε να στείλετε την παραγγελία σας στο εργοστάσιο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube