Το VW Golf αποχαιρετά το χειροκίνητο κιβώτιο του

Το VW Golf αποχαιρετά το χειροκίνητο κιβώτιο του

Το VW Golf ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει το χειροκίνητο κιβώτιο καθώς η φρεσκαρισμένη 8η γενιά του που βρίσκεται ήδη στα σκαριά θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμη με αυτόματο σασμάν.

VW Golf

Όλα δείχνουν ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του, το VW Golf θα συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής τεχνικής εξέλιξης της VW, Kai Grünitz, μίλησε στο Autocar για το ανανεωμένο Golf που βρίσκεται ήδη στην τελική ευθεία της εξέλιξής του και ανέφερε ότι θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο με αυτόματο κιβώτιο.

Ο λόγος πίσω από την απόφαση αυτή σύμφωνα με τον Grünitz είναι ότι το νέο Golf πρέπει να τηρεί τις ιδιαίτερα αυστηρές προϋποθέσεις της νόρμας Euro 7.

VW Golf

Πάντως, κάτω από το καπό του, δεν αναμένονται αλλαγές στην γκάμα των κινητήρων, με μόνη διαφορά την προσθήκη του νέου 1.5 TSI evo2 με βελτιωμένη απόδοση και μειωμένους ρύπους.

Μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστο εάν η VW θα ακολουθήσει την ίδια προσέγγιση και στα υπόλοιπα μοντέλα της που μέχρι σήμερα είναι διαθέσιμα με αυτόματο σασμάν όπως τα Polo, T-Cross, Taigo και T-Roc.

VW Golf

Το νέο VW Golf θα κάνει ντεμπούτο το 2024, με το φρεσκάρισμα να αποτελεί ένεση ζωής για το μοντέλο τουλάχιστον μέχρι το 2028. Έπειτα όλα δείχνουν ότι η ένατη γενιά του εμβληματικού μοντέλου της VW θα είναι ηλεκτρική.

Πηγή: Autocar

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube