VW: Ένα τελευταίο αντίο στο Σκαθάρι [video]

VW: Ένα τελευταίο αντίο στο Σκαθάρι [video]

Το όνομα “Beetle” έχει περάσει πλέον στην Ιστορία και η VW του αποτίει έναν τελευταίο φόρο τιμής με ένα φιλμάκι κινουμένων σχεδίων.

Η παραγωγή του τελευταίου VW Beetle σταμάτησε οριστικά τον περασμένο Ιούλιο. Η Volkswagen έχει γιορτάσει ήδη το γεγονός κάμποσες φορές, αλλά τώρα λέει το τελευταίο αντίο στο θρυλικό Σκαθάρι με ένα μικρό video κινουμένων σχεδίων που έχει τον τίτλο The Last Mile (το τελευταίο μίλι).

Το φιλμάκι φτιάχτηκε με τη βοήθεια της Johannes Leonardo και η μουσική επένδυση είναι από την Pro Musica Youth Chorus. Το σενάριο παρακολουθεί την ιστορία ενός από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που η ζωή τους επηρεάστηκε από το Σκαθάρι. Τον δείχνει από μικρό παιδί μέχρι τα προχωρημένα γεράματα κι έχει πολλές σύντομες συμβολικές αναφορές σε πρόσωπα, όπως ο Andy Warhol, ταινίες όπως το Footloose και σλόγκαν από διάφορες διαφημιστικές καμπάνιες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τον Σκαραβαίο 1300 του 1968

«Το Σκαθάρι είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αυτοκίνητα στην Ιστορία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της VW, Saad Chehab. «Είμαστε περήφανοι για το παρελθόν μας, αλλά το βλέμμα μας είναι στο μέλλον – γι’ αυτό επιλέξαμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να αποχαιρετίσουμε το Σκαθάρι και να καλωσορίσουμε την εποχή της ηλεκτροκίνησης».

Μια εποχή που συμβολίζεται από τις ανεμογεννήτριες, ανάμεσα στις οποίες το Σκαθάρι βγάζει τα φτερά του, πετά και χάνεται. «Όταν ένας δρόμος τελειώνει, ένας άλλος ξεκινά», είναι το σλόγκαν του τέλους.

Σκαθάρι αποχαιρετισμός

[Πηγή: VW USA] 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube