Volvo: Έτοιμη να επεκτείνει τη γκάμα των SUV της

Volvo: Έτοιμη να επεκτείνει τη γκάμα των SUV της

Με ένα μοντέλο μεγαλύτερο από το XC90 και ένα μικρότερο από το XC40

Η Volvo εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αυξήσει τον αριθμό των SUV στη γκάμα της από 3 σε 5, με την προσθήκη μιας ναυαρχίδας μεγαλύτερης από το XC90 και ενός βασικού μοντέλου μικρότερου από το XC40.

Όπως δήλωσε ο Hakan Samuelsson, CEO της Volvo στο Autoexpress: «Δεν αποκλείουμε την ιδέα νέων μοντέλων στη γκάμα, ειδικά σε δυνατές κατηγορίες όπως τα SUV. Νομίζω πως εξετάζουμε αυτό το ενδεχόμενο τώρα. Δεν αποκλείεται να παρουσιάσουμε ένα μεγαλύτερο αλλά ίσως και ένα μικρότερο. Θα σας εκπλήξουμε σχετικά με αυτό το ζήτημα στο μέλλον.»

Ένα μεγαλύτερο SUV από το XC90 θα τοποθετούνταν στην αγορά απέναντι σε μοντέλα όπως οι BMW X7 και Mercedes-Benz GLS από την Ευρώπη, ή ακόμη και τα Lincoln Navigator και Cadillac Escalade από την Αμερική. Αντίστοιχα, ένα όχημα μικρότερο του XC40 θα βρισκόταν αντιμέτωπο με το Audi Q2 και το DS 3 Crossback στην κατηγορία premium B-Segment.

Volvo XC90

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Volvo προχωρά σε μεγάλες περικοπές δαπανών

Οι πωλήσεις της Volvo στο πρώτο εξάμηνο του 2019 διαμορφώθηκαν στις 340.000 μονάδες, μια επίδοση ρεκόρ για τη Σουηδική φίρμα. Στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, παρά την αύξηση των εσόδων κατά 1,8%, τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 39%. Ως αποτέλεσμα, η Volvo ανακοίνωσε πως θα μειώσει τα πάγια κόστη της κατά 2 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες ($214 εκατ.), καθώς όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες βλέπει στα ταμεία της επιπτώσεις από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Τα SUV (XC40, XC60 και XC90) αφορούσαν το 61% των συνολικών πωλήσεων της Volvo για το πρώτο εξάμηνο του 2019, σημειώνοντας αύξηση 10% σε σύγκριση με πέρυσι, με την εταιρεία να βλέπει σε ποσοστό 70% όταν αυξηθούν οι πωλήσεις του XC40 στην Κίνα.

Πηγή: Autoexpress

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube