Volvo: Η Κίνα φτιάχνει καλύτερα αυτοκίνητα απ’ ό,τι η Ευρώπη

Volvo: Η Κίνα φτιάχνει καλύτερα αυτοκίνητα απ’ ό,τι η Ευρώπη

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Volvo, Robin Page, υποστηρίζει ότι το «made in China» δεν είναι κάτι κακό σε επίπεδο ποιότητας. Το αντίθετο.

Η Κίνα κατασκευάζει πληθώρα αγαθών και προϊόντων, από μικρά εξαρτήματα μέχρι καράβια, όμως πολλοί έχουν ακόμα την εντύπωση ότι σε επίπεδο ποιότητας κατασκευής δεν μπορεί να συγκριθεί με την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον ανώτερο αντιπρόεδρο σχεδιασμού της Volvo, Robin Page, πρόκειται για μια εντελώς εσφαλμένη εντύπωση. «Βλέπουμε ότι η ποιότητα των αυτοκινήτων που φτιάχνονται στην Κίνα, στην πραγματικότητα είναι υψηλότερη από εκείνων που φτιάχνονται στην Ευρώπη», δήλωσε. «Όλοι ανησυχούσαμε για το πόσο ποιοτικά θα είναι τα αυτοκίνητά μας όταν ξεκίνησε η κατασκευή τους εκεί, όμως τελικά είναι καλύτερα από τα ευρωπαϊκά».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Volvo XC40 D4 AWD

Ο ίδιος αποδίδει αυτή τη διαφορά στους αυτοματισμούς των ευρωπαϊκών εργοστασίων. «Οι Ευρωπαίοι έχουν αυτοματοποιήσει πολύ την παραγωγή, περιορίζοντας τα σημεία που μπορεί να επέμβει ανθρώπινο χέρι. Στα κινεζικά εργοστάσια δουλεύουν περισσότεροι άνθρωποι, κάτι που δίνει τη δυνατότητα να μειωθούν οι κατασκευαστικές ανοχές και να γίνουν πιο ακριβείς ρυθμίσεις», λέει ο Page.

«Η διαφορά δεν είναι τεράστια, όμως συγκρίνοντας νούμερα και μέσους όρους δεδομένων, βλέπεις ότι η Κίνα είναι πραγματικά πολύ καλή. Οπότε, δεν ανησυχούμε καθόλου που κάποια αυτοκίνητά μας κατασκευάζονται εκεί».

[Πηγή: GoAuto]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube