node/39229

Volkswagen: Ζητά συγγνώμη για την ρατσιστική διαφήμιση του Golf

Το διοικητικό συμβούλιο της Volkswagen ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από διαφήμιση της Volkswagen που κατηγορήθηκε για ρατσισμό, η γερμανική εταιρεία επέστρεψε στο θέμα με νέα ανακοίνωση, στην οποία απολογείται για το συγκεκριμένο σποτ και ανακοινώνει μια σειρά από μέτρα αποφυγής παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η διαφήμιση του VW Golf που κατηγορήθηκε για ρατσισμό [video]

Να θυμίσουμε πως η διαφήμιση που προβλήθηκε στο Instagram στα τέλη Μαΐου προτού αποσυρθεί, απεικόνιζε το χέρι μιας γιγαντιαίας γυναίκας να διώχνει με άκομψο τρόπο έναν έγχρωμο περαστικό μακριά από το παρκαρισμένο VW Golf. Εκτός από το κακόγουστο σενάριο, μεγάλη μερίδα του κοινού ενοχλήθηκε από τις αναφορές σε σύμβολα του ναζισμού που ήταν κρυμμένες σε διάφορα σημεία του σποτ.

Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, η εταιρεία απέσυρε τη διαφήμιση και ζήτησε συγγνώμη από το κοινό ενώ ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για τη διαδικασία. Τα αποτελέσματα της έρευνας - 400 αρχεία μεγέθους 16,5 gb που περιλάμβαναν συνεντέυξεις εργαζομένων - συζητήθηκαν στο τελευταίο meeting του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen όπου πάρθηκαν αποφάσεις για την εφαρμογή των παρακάτω προοληπτικών μέτρων:

  1. Βελτιώσεις στις διαδικασίες με τη δημιουργία ενός μόνιμου σημείου ελέγχου έγκρισης στην Volkswagen και στη διαφημιστική εταιρεία. Για το σκοπό αυτό, ένα ανεξάρτητο συμβούλιο εμπειρογνωμόνων σε θέματα διαφορετικότητας θα ελέγχει το υλικό για πιθανά προσβλητικά στοιχεία και διακρίσεις.
  2. Σημαντική προώθηση της εκπαίδευσης σε θέματα ηθικής και κουλτούρας εσωτερικά της Volkswagen αλλά και όσον αφορά τη διαφημιστική εταιρεία.
  3. Εξασφάλιση ετερογένειας και μεγαλύτερης ποικιλομορφίας στις ομάδες.
  4. Δημιουργία οριζόντιας οργάνωσης στα social media για καλύτερη ανταπόκριση και έλεγχο.

Ο Hiltrud D. Werner, υπεύθυνος για ακεραιότητα και νομικά θέματα δήλωσε: «Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για την προσβολή ανθρώπων ως αποτέλεσμα έλειψης διαπολιτισμικής ευαισθησίας. Αυτό ήταν μια καταστρατήγηση των αρχών που εκφράζει η Volkswagen» (μια από τις επτά βασικές αρχές του Volkswagen Group είναι το μότο "we live diversity"). Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Werner έριξε το φταίξιμο σε απουσία ευαισθησίας και λάθη στη διαδικασία, και όχι σε ρατσιστικές προθέσεις.

Η Jürgen Stackmann, υπεύθυνη για το marketing και το after sales, δήλωσε: «Οι χειρισμοί μας είναι ξεκάθαρα ανεπαρκείς στο κομμάτι της ηθικής κρίσης. Αναγνωρίζουμε ότι θα πρέπει να αναρωτιόμαστε με πολύ μεγαλύτερη ευαισθησία για το αν το περιεχόμενο μας θα μπορούσε πιθανόν να είναι προσβλητικό, να περιλαμβάνει διακρίσεις και να είναι ενοχλητικό για τον κόσμο.»

Ο Jochen Sengpiehl, υπεύθυνος marketing δήλωσε: «Το σημαντικό σημείο είναι πως αποτύχαμε στο να παρατηρήσουμε τα ρατσιστικά στοιχεία αυτού του βίντεο. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για αυτό το λάθος στην κρίση, επίσης εκ μέρους της ομάδας. Ένα σημείο κλειδί στα αποτελέσματα της έρευνας είναι πως χρειαζόμαστε μια εξωτερική αξιολόγηση. Κάθε κλιπ θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο και μη κριτικό, ακόμα και στο γενικότερο πλαίσιο. Εγώ προσωπικά θα εξασφαλίσω πως τα μέτρα θα εφαρμοστούν στις καθημερινές διεργασίες της επιχείρησης.»

Η εν λόγω ανακοίνωση της Volkswagen έρχεται σε μια περίοδο αναταράξεων σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά τον ρατσισμό κατά των αφροαμερικανών, μετά από τη δολοφονία του George Floyd από αστυνομικό στις ΗΠΑ.

[Πηγή: Volkswagen]

node/39651

Η Bowmore και η Aston Martin εμφιαλώνουν το συλλεκτικό ουίσκι Black Bowmore DB5 1964

Θα διατεθούν μόλις 25 συσκευασίες - Δείτε πόσο κάνει το single malt των 56 ετών.

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Η Bowmore και η Aston Martin εμφιαλώνουν το συλλεκτικό ουίσκι Black Bowmore DB5 1964

Η Bowmore και Aston Martin ανακοίνωσαν μια συνεργασία το 2019 για τη δημιουργία αποκλειστικών εμφιαλώσεων. Το Black Bowmore DB5 1964 είναι η πρώτη κυκλοφορία στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας.
Το 1964 είναι μια εμβληματική χρονολογία για την Bowmore, αφού τότε εγκατέστησε στο αποστακτήριό της έναν ολοκαίνουργιο λέβητα ατμού και παρόπλισε τον παλαιό που δούλευε με άνθρακα. 
Η πρώτη απόσταξη από αυτόν τον νέο λέβητα έφτιαξε το Black Bowmore, το οποίο αποστάχθηκε για πρώτη φορά στις 5 Νοεμβρίου 1964.

Ωστόσο η Bowmore δεν είναι μια τυχαία εταιρεία. Παράγει το μοναδικό δικό της single malt από το 1779 στο αποστακτήριο στις δυτικές ακτές της Σκωτίας.

Ο David Turner, διευθυντής αποστακτήρων της Bowmore, δήλωσε: «Το 1964 αντιπροσωπεύει μια σημαντική ημερομηνία στη σύγχρονη ιστορία του αποστακτηρίου. Όχι μόνο μια βασική στιγμή για το πώς αποστάξαμε το οινόπνευμα,  αλλά και πώς η διαδικασία αυτή  συνέχισε να δημιουργεί το Black Bowmore.
Για το λόγο αυτό επιλέξαμε και τη συνεργασία με την Aston Martin, που μας επέτρεψε να παρουσιάσουμε για άλλη μια φορά αυτό το εμβληματικό single malt με τον πιο απίστευτο τρόπο». 

Ωστόσο το 1964 είναι μια εξίσου εμβληματική χρονιά και για την Aston Martin. Μετά την κυκλοφορία της DB5 το 1963, το 1964 το αυτοκίνητο έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη σαν το αυτοκίνητο του James Bond στην ταινία Goldfinger.

ασ

Ο Marek Reichman, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, δήλωσε: «Αυτή η συναρπαστική νέα συνεργασία με την Bowmore μας δίνει την τέλεια ευκαιρία να γιορτάσουμε ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας μας συνδυάζοντας την εμβληματική DB5 με τις εκλεπτισμένες γεύσεις αυτού του παγκοσμίου φήμης single malt». 

Το Black Bowmore DB5 1964 θα εμφιαλωθεί μόνον σε 17 μπουκάλια από τα οποία τα 25 θα διατίθενται προς πώληση. Το Black Bowmore περιγράφεται ως ένα ουίσκι με «έντονες γεύσεις από μάνγκο, φρούτα του πάθους και μέλι ακακίας, που συνδυάζονται με έναν ισχυρό συνδυασμό καφέ και καπνού».

Το μπουκάλι Black Bowmore DB5 έχει κατασκευαστεί από τη Glasstorm, ένα στούντιο επεξεργασίας γυαλιού στη Σκωτία. Τα μπουκάλια διατίθενται σε ένα χειροποίητο κουτί παρουσίασης, ο σχεδιασμός του οποίος αναπαριστά τις εγκαταστάσεις του αποστακτηρίου, την ώρα που το κάτω μέρος του μπουκαλιού έχει σχήμα πιστονιού. 

Το Black Bowmore DB5 1964 θα είναι διαθέσιμο από τα τέλη του φθινοπώρου 2020 αντί του πόσου των  50.000 στερλινών (περίπου €55.000) ανά συσκευασία! 

node/39650

Εσείς πόσα θα δίνατε για αυτήν την Lancia Delta Integrale Martini 5 Evoluzione; [video]

Είναι μια από τις 400 που παρήχθησαν το 1992 και έχει μόλις 21.000 km στο οδόμετρο.

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Εσείς πόσα θα δίνατε για αυτήν την Lancia Delta Integrale Martini 5 Evoluzione; [video]

Έχει μόλις 21.000 km και είναι το #374 από τα 400 αντίτυπα Martini 5 Evoluzione που δημιουργήθηκαν το 1992 για τον εορτασμό της πέμπτης συνεχόμενης επικράτησης της Lancia στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. 

Το αυτοκίνητο πωλήθηκε καινούργιο στην Ιαπωνία και εισήχθη από την Ισπανία στις ΗΠΑ. Στο οδόμετρό του έχει μόλις 21.000 km και φέρει όλα τα χαρτιά γνησιότητας, αλλά και τις ημερομηνίες που έχει κάνει την τακτική συντήρηση.

μαρτ

Τα ειδικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου είναι η ειδική βαφή του αμαξώματος που παραπέμπει στα χρώματα της Martini, με τις χαρακτηριστικές ρίγες, καθώς και μαύρο ρυθμιζόμενο πίσω σπόιλερ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Lancia Delta HF Integrale 16v

Οι λευκοί τροχοί των 15 ιντσών φορούν ελαστικά Michelin Pilot Sport 205/50. Τόσο τα αμορτισέρ όσο και οι βάσεις του κινητήρα, αναφέρεται πώς αντικαταστάθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019. Την ίδια χρονιά αντικαταστάθηκαν και το πλαίσιο της μπαταρίας και το κάλυμμα του ψυγείου, από την Dino Motors του San Mateo στην Καλιφόρνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Lancia Delta HF Integrale Evo 2

Ο κινητήρας πέρασε από μεγάλο σέρβις το 2017, και φέρει νέο ιμάντα χρονισμού, ρουλεμάν, αντλία νερού, εύκαμπτους σωλήνες, μίζα και φλάντζα πολλαπλής εισαγωγής. Όλα αυτά αναφέρονται λεπτομερώς στα βιβλία συντήρησης.

martin

Το αυτοκίνητο είχε βγει σε δημοπρασία από μεγάλο ιστότοπο στην Καλιφόρνια η οποία ολοκληρώθηκε με ανώτατη προσφορά τα $ 112.000 στις 4 Αυγούστου, προσφορά όμως που ήταν σημαντικά χαμηλότερη από την ελάχιστη τιμή που είχε θέσει ως όριο ο πωλητής.

Να σημειώσουμε πως το αυτοκίνητο δεν μπορεί να ταξινομηθεί στην Καλιφόρνια, λόγω αυστηρών προδιαγραφών στις εκπομπές ρύπων που ισχύουν στη συγκεκριμένη πολιτεία.