Volkswagen: Yπερσύγχρονο κέντρο εξέλιξης μπαταριών στο Salzgitter

Volkswagen: Yπερσύγχρονο κέντρο εξέλιξης μπαταριών στο Salzgitter

Η VW θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί και να μπορεί να παράγει η ίδια τις μπαταρίες που χρειάζεται για τα EV της.

Το Volkswagen Group εγκαινίασε ένα από τα πιο σύγχρονα εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης μπαταριών στην Ευρώπη στο Salzgitter. Έτσι, η εταιρεία επεκτείνει την τεχνογνωσία της στην συγκεκριμένη τεχνολογία και κάνει το επόμενο βήμα προς την ανάπτυξη και την παραγωγή των δικών της μπαταριών για ηλεκτροκίνηση. Στο μέλλον, περίπου 250 ειδικοί θα διεξάγουν έρευνες στο συγκεκριμένη κέντρο σε συνολικά τέσσερα εργαστήρια. Η Volkswagen επενδύει περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ στις εγκαταστάσεις.

«Με τα νέα, υπερσύγχρονα εργαστήρια, επεκτείνουμε περαιτέρω την τεχνογνωσία ανάπτυξης και παραγωγής για την μπαταρία, την καρδιά των EV. Προσελκύουμε ερευνητές αιχμής και, ως πρωτοπόροι στη βιομηχανία, δημιουργούμε θέσεις εργασίας», λέει ο Thomas Schmall, μέλος του διοικητικού συμβουλίου για την τεχνολογία της Volkswagen AG και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen Group Components, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εξέλιξη μπαταριών. 

vw

«Με το άνοιγμα των εργαστηρίων, φτάσαμε στο επόμενο στρατηγικό ορόσημο. Τώρα συνεχίζουμε τις προετοιμασίες για τη δική μας παραγωγή μπαταριών», λέει ο Thomas Schmall. Μέχρι το 2030, η Volkswagen σχεδιάζει να λειτουργήσει έξι εργοστάσια μπαταριών στην Ευρώπη μαζί με εταίρους με ικανότητα παραγωγής 240 GWh. 

«Στο μέλλον, στο Salzgitter θα δημιουργηθούν καινοτομίες για τα μπαταρίες του σήμερα και του αύριο», εξηγεί ο Frank Blome, επικεφαλής της επιχειρησιακής μονάδας Battery Cell and Battery System, «ο εξοπλισμός του καθιστά τα νέα εργαστήρια μία από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη ».

Το Salzgitter διαθέτει ένα εξαιρετικά αυτοματοποιημένο πεδίο δοκιμών για τον έλεγχο των μπαταριών, τις «επιδόσεις» τους, τα  σημάδια γήρανσης κατά τη γρήγορη φόρτιση και εκφόρτιση. Η δοκιμή περιλαμβάνει μπαταρίες που μπορούν να φορτιστούν από 5% έως 80% της χωρητικότητάς τους μέσα σε 12 λεπτά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube