Volkswagen: Σκέφτεται να καταργήσει ένα MPV

Volkswagen: Σκέφτεται να καταργήσει ένα MPV

Αντιμετωπίζοντας την αδυσώπητη άνοδο των SUV, η VW θα μπορούσε να κόψει ένα από τα τρία MPV του καταλόγου της. Το Golf Sportsvan φαίνεται να είναι το πλησιέστερο στην έξοδο.

Η άνοδος των SUV σε βάρος των MPV δεν είναι κάτι νέο. Αλλά αυτό θα μπορούσε σαφώς να οδηγήσει στην πρόωρη συνταξιοδότηση ορισμένων μοντέλων από τους μαζικούς κατασκευαστές. Εάν η ύπαρξη του Scénic θα μπορούσε μακροπρόθεσμα να τεθεί υπό αμφισβήτηση στη Renault, γιατί να μη γίνει κάτι ανάλογο και στη Volkswagen; 

Ο οικονομικός διευθυντής της Volkswagen επιβεβαίωσε στην Automotive News Europe ότι το ΔΣ θα μπορούσε να αναρωτηθεί εάν θα έπρεπε να υπάρχουν τρία MPV στην γκάμα της φίρμας, με το Golf Sportsvan, το Touran και το Sharan που νωρίς εφέτος έπιασε τα 1.000.000 αυτοκίνητα.

Το πρώτο είναι αυτό με τις λιγότερες πωλήσεις από τα τρία (στη χώρα μας έχει πάψει να εισάγεται εδώ και πολύ καιρό), ενώ το Touran είναι το best-selling των MPV στη Volkswagen. Με το Golf να έχει μόλις λανσάρει τη νέα γενιά του, είναι σαφές ότι έχει ήδη τεθεί επί τάπητος εάν αξίζει να λανσαριστεί Golf Sportsvan βασισμένο στην όγδοη γενιά.

Σήμερα, η Volkswagen βρίσκεται σε διαδικασία απλούστευσης της γκάμας για κάθε μοντέλο, περιλαμβανομένων των συνδυασμών κινητήρα/κιβωτίου ταχυτήτων. Με δεδομένο μάλιστα ότι το Wolfsburg έχει ήδη απαλείψει το 30% των συνδυασμών που διατίθεντο στο παρελθόν στο σύνολο των μοντέλων, το μέλλον του Golf Sportsvan είναι κάτι παραπάνω από αβέβαιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube