Volkswagen: 50% των πωλήσεων της τα SUV το 2025

Volkswagen: 50% των πωλήσεων της τα SUV το 2025

Στα μέσα της επόμενης δεκαετίας, κάθε δεύτερο Volkswagen που θα πωλείται στον κόσμο θα να είναι SUV. Ο Γερμανός κατασκευαστής θα διαθέτει μέχρι τότε στην γκάμα του συνολικά 30 SUV/crossover!

Απεχθάνεστε τα SUV και θα θέλατε να σταματήσει αυτή η μόδα; Δυστυχώς, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Τα παντός είδους «εκτός δρόμου» θα συνεχίσουν να εισβάλλουν στην άσφαλτο και στην γκάμα των κατασκευαστών. Σήμερα αντιπροσωπεύουν παγκοσμίως πάνω από το ένα τρίτο των ταξινομήσεων. Και αν κοιτάξουμε τις προοπτικές των μεγάλων εμπορικών σημάτων, θα μπορούσε σε μερικά χρόνια να φτάσουν τις μισές!

Αυτός είναι πράγματι ο στόχος της Volkswagen. Για τους Γερμανούς, το 2025, το ένα στα δύο αυτοκίνητα που θα πωλείται θα είναι SUV. Η VW συνεχίζει τις λανσαρίσματα με καταιγιστικό ρυθμό και μέχρι τότε θα έχει να προτείνει τουλάχιστον 30 τέτοια μοντέλα στις πέντε ηπείρους. Όπως συχνά λέγεται, η ζήτηση δημιουργεί την προσφορά, αλλά και η προσφορά δημιουργεί επίσης τη ζήτηση.

Μόλις πριν από δύο χρόνια, η Volkswagen προσέφερε δύο μοντέλα στην Ευρώπη, το Tiguan και το Touareg. Πλέον υπάρχουν τέσσερα, με το T-Roc (που πουλάει 130.000 κομμάτια ετησίως) και το Tiguan Allspace. Και σύντομα πέντε, καθώς ο κατασκευαστής ήδη αποκάλυψε το T-Cross, το «Polo» SUV που θα αντιμετωπίσει από τον Απρίλιο του 2019 το Renault Captur, βασιλιά των πωλήσεων στην κατηγορία των μικρών crossover στην Ευρώπη. Για την ευρωπαϊκή γκάμα της VW μάλιστα, θα υπάρξει, το 2020, το μεγάλο 100% ηλεκτρικό SUV, το ID Crozz.

Η επίθεση όμως έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται επίσης σε άλλες ηπείρους, με συγκεκριμένα μοντέλα. Η Volkswagen προσφέρει για παράδειγμα το μεγάλο Atlas στις ΗΠΑ, ενώ στην Κίνα, ο Γερμανός κατασκευαστής αποκάλυψε φέτος τα Tharu και Tayron.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube