ΙΑΑ 2017: VW I.D. Crozz II [video]

ΙΑΑ 2017: VW I.D. Crozz II [video]

To ηλεκτρικό crossover έχει σύστημα αυτόνομης οδήγησης, ελέγχεται με τη φωνή και μπορεί να προδιαγράφει ένα μελλοντικό “GTI”.

H Volkswagen αποκάλυψε στη Φρανκφούρτη μια ανανεωμένη εκδοχή του I.D. Crozz, ως προάγγελο ενός μοντέλου παραγωγής που θα παρουσιαστεί το 2020.

Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό crossover που περιγράφεται ως μια «βελτιωμένη έκδοση» του πρώτου I.D. Crozz, που είχαμε δει νωρίτερα φέτος στην έκθεση της Σαγκάης.

Βαμμένο σε Μεταλλικό Κόκκινο του Ιβίσκου, το ανανεωμένο πρωτότυπο έχει κομψή σχεδίαση, φώτα LED και τροχούς 21 ιντσών. Το εμπρός μέρος είναι διαφορετικό από του παλιότερου πρωτοτύπου, όντας «πιο αντιπροσωπευτικό» εκείνου που θα έχει το μοντέλο παραγωγής. Πιο ρεαλιστική είναι επίσης η σχεδίαση των πλευρών και της πίσω ποδιάς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Παρουσιάστηκε επίσημα το ηλεκτρικό SUV της Volkswagen

Οι αλλαγές συνεχίζονται στο εσωτερικό, όπου έχουν εγκατασταθεί πέντε «έξυπνα φώτα», στις πόρτες και ακριβώς μπροστά από τον οδηγό. Προειδοποιούν για πιθανή σύγκρουση, αναβοσβήνοντας σε κόκκινο χρώμα, και λειτουργούν ως «οπτικά υποστηρικτικό στοιχείο» στο νέο σύστημα φωνητικών εντολών. Το σύστημα αυτό επιτρέπει τον έλεγχο διαφόρων λειτουργιών, όπως το άνοιγμα και κλείσιμο των θυρών, με τη φωνή.

H καμπίνα έχει επίσης κρυφό φωτισμό κι ένα σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 10,2 ιντσών. Επιπλέον, υπάρχει μια Ενεργή Οθόνη Πληροφοριών των 5,8 ιντσών στον πίνακα οργάνων, ο καθρέφτης οπισθοπορείας είναι ψηφιακός και οι επενδύσεις του εσωτερικού από Alcantara.

Το πρωτότυπο κινούν δύο ηλεκτρικά μοτέρ με συνολική απόδοση 225 kW (306 PS) και το τετρακίνητο crossover μπορεί να πιάσει τα 180 km/h, έχοντας αυτονομία έως και 500 km με μία πλήρη φόρτιση της μπαταρίας. Όταν αυτή αδειάσει, μπορεί να επαναφορτιστεί στο 80% μέσα σε μισή ώρα, χάρη σε σύστημα ταχυφόρτισης.

Καθώς το πρωτότυπο  I.D. Crozz σχεδιάστηκε ως ένα crossover υψηλής τεχνολογίας, είναι εφοδιασμένο και με ένα σύστημα πλήρως αυτόματης οδήγησης. Αυτό χρησιμοποιεί τέσσερις σαρωτές λέιζερ, αισθητήρες υπερήχων, ραντάρ, κάμερες πλευρικής θέασης και μια μετωπική κάμερα.

[Πηγή: Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube