Τροχόσπιτο Futurelight από την BMW Designworks και τη The North Face

Τροχόσπιτο Futurelight από την BMW Designworks και τη The North Face

Η BMW Designworks σε συνεργασία με την The North Face παρουσίασαν στην CES ένα πρωτότυπο και άκρως φουτουριστικό τροχόσπιτο.

Το τμήμα Designworks της BMW, συνεργάστηκε με τη γνωστή εταιρεία The North Face για το σχεδιασμό ενός τροχόσπιτου που παρουσιάζει τις δυνατότητες του υφάσματος Futurelight ενώ παράλληλα μας δείχνει πως μπορεί να είναι το camping του μέλλοντος.

Το εύκαμπτο, πορώδες, αδιάβροχο και ανθεκτικό υλικό που καλύπτει το σκελετό του τροχόσπιτου, κατασκευάστηκε με τη διεργασία Nanospinning. Χάρη σε πάρα πολύ μικρές τρύπες, η ειδική μεμβράνη επιτρέπει στον αέρα να τη διαπερνά προσφέροντας βέλτιστο εξαερισμό, παραμένοντας όμως πλήρως αδιάβροχη.

bmw

Ο σχεδιασμός του τροχόσπιτου που μπορεί να φιλοξενήσει έως και δύο άτομα, είναι εμπνευσμένος από το πρωτότυπο BMW GINA του 2008 ενώ η δομή του του θυμίζει τρούλο. Εκτός από το ανθρακονημάτινο πάτωμα, ενδιαφέρον έχουν οι μεγάλοι τροχοί με ελαστικά χωρίς αέρα που προδίδουν τον concept χαρακτήρα του οχήματος.

Σε αντίθεση με το τροχόσπιτο το οποίο δεν προβλέπεται να διατεθεί στην αγορά, το καινοτόμο υλικό Futurelight θα χρησιμοποιηθεί σε ορισμένα προϊόντα της The North Face από το φθινόπωρο του 2019.

bmw

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube