Toyota: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα made in China

Toyota: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα made in China

Δημιουργείται μια νέα εταιρεία σε συνεργασία με την κινεζική BYD.

Η Toyota και η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων BYD δήλωσαν ότι θα δημιουργήσουν μια εταιρεία η οποία από κοινού θα ξεκινήσει από το 2020 να σχεδιάζει και να εξελίσσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η εταιρεία θα έχει ως βάση την Κίνα και τα κεφάλαια που θα επενδυθούν για τη δημιουργία της θα είναι 50-50 από τις δύο συμβαλλόμενες. Ωστόσο δεν ανακοινώθηκε το ύψος της συνολικής επένδυσης.

Η Toyota έχει θέσει ως στόχο μέχρι το 2025, οι μισές από τις παγκόσμιες πωλήσεις της να αφορούν σε αμιγώς ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα.

Η κοινοπραξία Toyota-BYD στοχεύει στην ανάπτυξη αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων και όχι υβριδικών,  έχοντας ανακοινώσει από τον Ιούλιο ότι οι κατηγορίες στις οποίες θα επικεντρωθούν είναι τα σεντάν και τα SUV. Τα αυτοκίνητα αυτά θα πωλούνται καταρχήν στην Κίνα με τα σήματα της Toyota.

Η Toyota επίσης αναπτύσσει οχήματα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή τους σε συνεργασία με τους κινέζους εταίρους της, την Guangzhou Automobile Group (GAC) και τον όμιλο FAW, καθώς η κινεζική κυβέρνηση αυξάνει τη στήριξή της σε ανάλογα οχήματα.

Η BYD με έδρα το Shenzhen της Κίνας, στης οποίας τη γκάμα περιλαμβάνεται η  σειρά Song και το Qin plug-in hybrid, αναμένει σημαντική μείωση κερδών φέτος, καθώς η Κίνα περικόπτει τις επιδοτήσεις για τα EV.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube