Τίτλοι τέλους για το Kia Stinger;

Τίτλοι τέλους για το Kia Stinger;

Πληροφορίες θέλουν την Kia να σταματά οριστικά την παραγωγή του Stinger τον Απρίλιο του 2023, εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης του μοντέλου.

Kia Stinger

Φαίνεται ότι το Κia Stinger θα είναι το επόμενο θύμα της ιδιαίτερης συμπάθειας που δείχνει το αγοραστικό κοινό στα SUV, αλλά και της στροφής της αυτοκινητοβιομηχανίας προς την ηλεκτροκίνηση.

Δημοσιεύματα από τη Νότιο Κορέα αναφέρουν ότι η Kia θα σταματήσει οριστικά την παραγωγή του Stinger τον Απρίλιο του 2023, εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης του μοντέλου.

Kia Stinger

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο κατασκευαστής πούλησε μόλις 1.499 κομμάτια του μοντέλου στη Νότιο Κορέα, πράγμα που σημαίνει ότι στην εγχώρια αγορά, το Stinger είναι πλέον το μοντέλο της Kia με τις χαμηλότερες πωλήσεις.  

Θυμίζουμε ότι το Kia Stinger μπήκε στην παραγωγή το 2017 βάζοντας στο στόχαστρό του τον γερμανικό ανταγωνισμό και συγκεκριμένα μοντέλα όπως τα Audi A5 Sportback και BMW 4 Series Gran Coupé.

Μεγάλο ενδιαφέρον και θετικές εντυπώσεις συγκέντρωσε η κορυφαία έκδοσή του που έκρυβε κάτω από το καπό της έναν twin-turbo V6 3,3 λίτρων και απέδιδε στο ανανεωμένο Stinger, που έκανε ντεμπούτο το 2020, 373 PS και 510 Nm ροπής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube