Τι γίνεται αν σπάσεις την οθόνη του Tesla καθώς οδηγείς; [video]

Τι γίνεται αν σπάσεις την οθόνη του Tesla καθώς οδηγείς; [video]

Ένα περίεργο πείραμα που αποκαλύπτει μεταξύ άλλων και το κόστος αντικατάστασης του infotainment σε ένα Tesla Model 3.

Με τις περισσότερες λειτουργίες του Tesla Model 3 να ελέγχονται από την τεράστια οθόνη αφής 15" που βρίσκεται στο στο κέντρο του ταμπλό, αρκετοί θα έχουν αναρωτηθεί τι συμβαίνει όταν αυτή πάθει κάποια βλάβη. Το κανάλι Techrax στο YouTube πήγε τη σκέψη ένα βήμα παρακάτω, δοκιμάζοντας να σπάσει την οθόνη του infotainment κατά τη διάρκεια της οδήγησης!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς είναι η οδήγηση ενός Tesla με το τιμόνι "yoke"; [video]

Όπως βλέπουμε στο βίντεο η οθόνη άντεξε αρκετά από τα χτυπήματα της βαριοπούλας, αν και μετά από λίγο αναπόφευκτα εμφανίστηκαν οι πρώτες ρωγμές. Η καταπόνηση συνεχίστηκε μέχρι το σημείο που η οθόνη ξεκόλλησε εντελώς από τη βάση της αποκαλύπτωντας το κυψελωτό πλαστικό από πίσω. Παρά τη ζημιά, το Tesla συνέχισε την πορεία του χωρίς κανένα πρόβλημα, με τον οδηγό να παρκάρει και να ξεκινά πάλι για τον προορισμό του. Δε γνωρίζουμε βέβαια αν αυτό θα ήταν εφικτό στην περίπτωση των ανανεωμένων Tesla Model S και Model X που δεν έχουν επιλογέα ταχυτήτων και για την χειροκίνητη αλλαγή σε όπισθεν χρειάζεται η οθόνη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tesla: Πώς μαντεύει την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει ο οδηγός; [video]

Στο τέλος του βίντεο βλέπουμε και τη διαδικασία αλλαγής της οθόνης του Tesla με το κόστος του ανταλλακτικού στις ΗΠΑ να είναι $1.320 (€1.105) με το συνολικό κόστος της επισκευής συμπεριλαμβανομένων των εργατικών και του φόρου να ανέρχεται στα $1.477 (€1.237). Κάπου εδώ θα αναρωτηθείται γιατί ο YouTuber δεν έκανε το ίδιο ακριβώς πείραμα με απλή αφαίρεση της οθόνης αντί για το ομολογουμένως θεαματικό αλλά ανούσιο σπάσιμο - και εδώ η απάντηση προφανώς έχει να κάνει με την ανάγκη για περισσότερα views.

[Πηγή: Techrax μέσω Insideevs]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube