Πώς είναι η οδήγηση ενός Tesla με το τιμόνι "yoke"; [video]

Πώς είναι η οδήγηση ενός Tesla με το τιμόνι "yoke"; [video]

Το πρώτο βίντεο από το αντισυμβατικό τιμόνι της Tesla σε πραγματικές συνθήκες.

Εκτός από το σύστημα Auto Shift που μαντεύει μόνο του την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει ο οδηγός χωρίς την ανάγκη λεβιέ, η παρουσίαση των ανανεωμένων Tesla Model S και Model X σημαδεύτηκε και από το αντισυμβατικό τιμόνι "yoke" που μοιάζει να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Αρκετοί φίλοι της αμερικανικής φίρμας είδαν θετικά αυτή τη σχεδιαστική αλλαγή στο εσωτερικό, όμως άλλοι το θεώρησαν υπερβολή, μιλώντας για μη πρακτικη λύση στο παρκάρισμα. Το σχήμα του απασχόλησε επίσης την αμερικανική NHTSA ενώ απεδείχθη νόμιμο για χρήση στην Ευρώπη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tesla: Πώς μαντεύει την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει ο οδηγός; [video]

Πώς όμως είναι στην πράξη η οδήγηση του Tesla με το νέο τιμόνι; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα δίνει ένα βίντεο από το εσωτερικό του μοντέλου με τον ιδιοκτήτης να κάνει βόλτες σε γειτονιές των ΗΠΑ. Όπως βλέπουμε, αρκετές φορές αναγκάζεται να στρίψει το τιμόνι πάνω από 360 μοίρες, κάτι που δείχνει άβολο καθώς τα χέρια μπλέκονται μεταξύ τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, το τιμόνι μπορεί να περιστραφεί 2,25 φορές από άκρη σε άκρη, δηλαδή περίπου 800 μοίρες.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Κάπου εδώ να θυμίσουμε πως η Tesla προσφέρει για τα μοντέλα της και την εναλλακτική επιλογή ενός συμβατικού, στρογγυλού τιμονιού, για όσους δεν είναι έτοιμοι να υποδεχτούν το "yoke".

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube