Τι δουλειά έχει μια Lamborghini Huracán STO στο Fiorano; [video]

Τι δουλειά έχει μια Lamborghini Huracán STO στο Fiorano; [video]

Μια Lamborghini Huracán STO απαθανατίστηκε να δοκιμάζεται από τη Ferrari στη θρυλική πίστα του Fiorano.

Lamborghini Huracán STO

Το Μάιο μια κατακόκκινη Ferrari SF90 Stradale εντοπίστηκε στο εργοστάσιο της Lamborghini στην Sant' Agata. Πριν από λίγες μέρες οι όροι αντιστράφηκαν και μια Lamborghini Huracán STO απαθανατίστηκε να γράφει χιλιόμετρα σε «εχθρικό» έδαφος και συγκεκριμένα στην θρυλική πίστα του Fiorano. 

Ο οδηγός της Ferrari έδειχνε να μην διστάζει και οδηγούσε το σούπερκαρ στο όριο, προσφέροντας έτσι σημαντικές πληροφορίες για τη συμπεριφορά και τα συστήματα του αυτοκινήτου στο Maranello. 

Lamborghini Huracán STO

Θυμίζουμε ότι η STO είναι η απόλυτη έκδοση της Huracán για την πίστα. Στο κέντρο της είναι τοποθετημένος ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας 5,2 lt με ισχύ 640 PS και 565 Nm ροπής. Χρειάζεται 3” για το σπριντ των 0-100 km/h, 9” για το 0-200 km/h και έχει τελική ταχύτητα 310 km/h. Ενώ έπειτα από αυστηρή δίαιτα ζυγίζει 1.339 kg, 43 kg λιγότερα από την Performante.

Πάντως είναι συχνό φαινόμενο οι κατασκευαστές να δοκιμάζουν προϊόντα των αντιπάλων τους. Την άνοιξη στέλεχος της Chevrolet αποκάλυψε ότι οι μηχανικοί της εταιρείας αγόρασαν από το eBay τον κινητήρα F136 της Ferrari, με σκοπό να βοηθήσει στην εξέλιξη του LT6 της Corvette ZO6.

Όσο για τη Lamborghini, μια Porsche 911 Turbo S είχε απαθανατιστεί στο ίδιο σημείο με την SF90  Επιπλέον, ο ίδιος ο CEO της Lamborghini, Stephan Winkelmann, είχε εντοπιστεί να οδηγεί μια Aston Martin DBX, πίσω από μια Urus.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube