Ένα μοτέρ Ferrari αγορασμένο από το eBay βοήθησε στην εξέλιξη της Corvette Z06 LT6

Ένα μοτέρ Ferrari αγορασμένο από το eBay βοήθησε στην εξέλιξη της Corvette Z06 LT6

Οι μηχανικοί της Chevrolet αγόρασαν από το eBay τον κινητήρα F136 της Ferrari, με σκοπό να βοηθήσει στην εξέλιξη του LT6 της Corvette ZO6.

Chevrolet Corvette Z06

Είναι συχνή τακτική για τους κατασκευαστές όταν εξελίσσουν ένα προϊόν να έχουν ως σημείο αναφοράς προτάσεις του ανταγωνισμού. Κάτι παρόμοιο έκανε και η Chevrolet για τον LT6 κινητήρα που προοριζόταν για το καπό της νέας C8 Z06.

Μετά από την κατάλληλη έρευνα, η Chevrolet αποφάσισε ότι ο καλύτερος κινητήρας για να βοηθήσει στην εξέλιξη του νέου V8 της, ήταν ο 4,5 lt V8 από την Ferrari 458 Italia, με κωδική ονομασία F136 F. Κι αυτό γιατί ο νέος LT6 θα χρησιμοποιούσε flat-plane στροφαλοφόρο άξονα και θα γυρνούσε μέχρι τις 9.000 rpm.

Ωστόσο, επειδή το κόστος απόκτησης μιας Ferrari είναι ανέκαθεν υψηλό και πολλέςφορές με μεγάλο χρόνο αναμονής, η Chevrolet αποφάσισε να αποκτήσει τον κινητήρα του Maranello από την Πολωνία, μέσω μιας αγγελίας στο eBay!

Chevrolet Corvette Z06

O Jordan Lee, επικεφαλής εξέλιξης του κινητήρα LT6 δήλωσε πρόσφατα στο αμερικάνικο The Drive ότι «το μοτέρ μας κόστισε $25.000 και ήταν ρίσκο να το αγοράσουμε κατά αυτόν τον τρόπο. Ευτυχώς όμως έφτασε με επιτυχία στη μονάδα εξέλιξης της General Motors στο Michigan».

O επικεφαλής εξέλιξης της C8 Corvette, Tadge Juechter, ανέφερε ότι το ιταλικό μοτέρ βοήθησε σημαντικά στην βελτίωση του LT6. Αργότερα, η Chevrolet απέκτησε μια 458 και μια 488 με σκοπό να τις συγκρίνει απέναντι στη νέα Z06.

Chevrolet Corvette Z06

Εν κατακλείδι, φαίνεται ότι η ιδέα της αγοράς του F136 F απέδωσε καρπούς καθώς ο LT6 αποτελεί τον ισχυρότερο ατμοσφαιρικό V8 που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Αποδίδει 679 PS στις 8.400 rpm και 624 Νm ροπής στις 6.300 rpm, ενώ η ειδική ισχύς του αγγίζει τα 123,5 PS/lt.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube