Θα υπάρξει ένατη γενιά για το VW Golf;

Θα υπάρξει ένατη γενιά για το VW Golf;

Ο νέος CEO της Volkswagen, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει λάβει ακόμη την τελική της απόφαση για το μέλλον του Golf.

VW Golf

Toν Μάρτιο του 2021, ο Γερμανός κατασκευαστής είχε ανακοινώσει ότι τα VW Golf, T-Roc, Tiguan και Passat θα αποκτήσουν νέα γενιά. Ωστόσο, φαίνεται ότι τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν για το πρώτο.

Σε δηλώσεις του στη Welt, ο νέος CEO της Volkswagen, Thomas Schäfer, ανέφερε ότι η εταιρεία δεν έχει αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην εξέλιξη και παραγωγή μιας ακόμα νέας γενιάς για το μακροβιότερο μοντέλο στην γκάμα της σήμερα.

Με τις προδιαγραφές Euro 7 να έρχονται γύρω στο 2025, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το κόστος εξέλιξης κινητήρων εσωτερικής καύσης αυξάνεται συνεχώς μιας και είναι ολοένα δυσκολότερο να συμμορφωθούν με τους αυστηρότερους κανονισμούς εκπομπών ρύπων που θεσπίζονται στην Ευρώπη.

VW Golf

Σύμφωνα με τον ισχυρό άντρα της VW, οι προδιαγραφές Euro 7 θα αυξήσουν την τιμή αγοράς των συμβατικών αυτοκινήτων κατά €3.000 με €5.000. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι πλέον εφικτό οι κατασκευαστές να λανσάρουν μοντέλα με κύκλο ζωής επτά ή οκτώ ετών.

Όσο για το σημερινό Golf που βρίσκεται στην όγδοη γενιά του, το μοντέλο θα φρεσκαριστεί μέσα στο 2023 και θα συνεχίσει να πωλείται για άλλα τρία με τέσσερα χρόνια. Για το τι θα γίνει από εκεί και πέρα, ο Schäfer ανέφερε ότι η απόφαση για το αν υπάρξει ένατη γενιά του Golf θα παρθεί μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube