Τesla: Τo Full Self Driving αγνοεί τα «STOP»

Τesla: Τo Full Self Driving αγνοεί τα «STOP»

Πάνω από 53.000 Tesla ανακαλούνται εξαιτίας μιας δυσλειτουργίας του συστήματος Full Self Driving η οποία δεν ακινητοποιεί το όχημα στα «STOP».

Τesla

Το Full Self Driving της Tesla έχει γίνει ουκ ολίγες φορές αντικείμενο συζήτησης στο διαδίκτυο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι το σύστημα δεν προσφέρει όσα υπόσχεται η ονομασίας του. Για ακόμα φορά έρχεται πάλι στο προσκήνιο καθώς η Tesla σε συνεργασία με το National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), ανακαλεί 53.822 αυτοκίνητα.

Ο λόγος; Μια δυσλειτουργία του Full Self Driving η οποία δεν ακινητοποιεί τα οχήματα στις πινακίδες «STOP». H ανάκληση αφορά τα Model 3, Model S, Model X και Model Y τα οποία έχουν εγκατεστημένα την τελευταία έκδοση του λογισμικού FSD Beta.

Τesla

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα, η Tesla σκοπεύει να δώσει λύση απενεργοποιώντας τη λειτουργία «rolling stop» στην οποία, αν το σύστημα κρίνει ότι δεν είναι απαραίτητο, το αυτοκίνητο δεν ακινητοποιείται στο «STOP» αλλά συνεχίζει με μειωμένη ταχύτητα.

Από την πλευρά της, η NHTSA δήλωσε ότι η παραπάνω λειτουργία «αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου». Στην επίσημη αναφορά σημειώνεται ότι ο κατασκευαστής είχε πλήρη γνώση ότι το «rolling stop» παραβιάζει τον Κ.Ο.Κ και στις 50 Πoλιτείες των Η.Π.Α!

Η Tesla δεν πραγματοποίησε κάποια δήλωση γύρω από το ζήτημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι μέχρι το «rolling stop» να απενεργοποιηθεί μέσω αναβάθμισης «over the air», χιλιάδες οδηγοί στους δρόμους των Η.Π.Α παραβιάζουν καθημερινά τα «STOP» από τον περασμένο Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube