Η Νέα Υόρκη νίκησε το σύστημα Full Self Driving της Tesla [video]

Η Νέα Υόρκη νίκησε το σύστημα Full Self Driving της Tesla [video]

Tο CNN δοκίμασε στους δρόμους της Νέας Υόρκης το σύστημα Full Self Driving της Tesla και το αποτέλεσμα είχε πολύ ενδιαφέρον.

Tesla Full Self Driving Beta

Το CNN Business δημοσίευσε πρόσφατα ένα βίντεο με τον δημοσιογράφο του, Michael Ballaban, να δοκιμάζει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Full Self Driving της Tesla, στο αστικό περιβάλλον της Νέας Υόρκης.

Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της εταιρείας βρίσκεται ακόμα σε μορφή Βeta και η εξέλιξή του συνεχίζεται, με αρκετούς ιδιοκτήτες μοντέλων της Tesla να κατηγορούν το σύστημα για πολλές δυσλειτουργίες και ότι δεν μπορεί να φέρει εις πέρας αυτό που υπόσχεται η ονομασία του. 

Όπως φαίνεται και στο τεστ, το οποίο καταγράφηκε σε video, το σύστημα δουλεύει άψογα όταν ο δρόμος είναι σχετικά άδειος. Σε καταστάσεις όμως συμφόρησης στις οποίες οχήματα, πεζοί και ποδηλάτες έκαναν την εμφάνιση τους χρειάστηκε η άμεση επέμβαση του οδηγού για να αποτραπούν τα χειρότερα.

Σε ένα σενάριο κατά τη διάρκεια της δοκιμής το σύστημα επιχείρησε να αποφύγει έναν ποδηλάτη, ο οποίος προπορευόταν του αυτοκινήτου, στρέφοντας το αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα στο οποίο κινούταν ένα φορτηγό.

Tesla Full Self Driving Beta

Σε μία άλλη περίπτωση το σύστημα δεν κατάφερε να αναγνωρίσει τους φράχτες που υπήρχαν στην λωρίδα αναγκάζοντας τον οδηγό να πιάσει το τιμόνι και πάλι στα χέρια του. Επίσης o δημοσιογράφος του CNN είδε το Tesla να ακινητοποιείται σε πράσινο φανάρι.

«Φαίνεται ότι το σύστημα εκνευρίζει αρκετά τους υπόλοιπους οδηγούς στο δρόμο», ανέφερε ο Ballaban. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης του προς το Full Self Driving μπορεί να επηρέασε το αποτέλεσμα αυτού του άτυπου τεστ. Υπήρξαν όμως περιπτώσεις στις οποίες αν ο ίδιος δεν ανακτούσε τον έλεγχο το Tesla θα είχε οδηγηθεί σε ατύχημα.

Είναι βέβαιο ότι η οδήγηση στη Νέα Υόρκη αποτελεί πρόκληση ακόμη και για τους ανθρώπους. Σύμφωνα όμως με το CNN, η ονομασία «Full Self Driving» της Tesla είναι μέχρι στιγμής παραπλανητική.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube