Τέλος εποχής, το BBC εγκαταλείπει το TopGear

Τέλος εποχής, το BBC εγκαταλείπει το TopGear

Ύστερα από 20+ χρόνια, το βρετανικό μαγκαζίνο αυτοκινήτου TopGear φτάνει στο τέλος του. Το BBC βάζει τέλος στη δημοφιλή εκπομπή ύστερα από το ατύχημα του παρουσιαστή Freddie Flintoff.

BBC TopGear

Η αυλαία ήταν να πέσει εδώ και καιρό από το BBC, καθώς το TopGear δεν κατάφερε ποτέ να αντεπεξέλθει στην αποχώρηση του θρυλικού τρίο Jeremy Clarkson, Richard Hammond και James May.

Αρκετά πειράματα έγιναν με νέους παρουσιαστές, από την αείμνηστη Sabine Schmitz μέχρι τον ηθοποιό Matt Leblanc-Joey από την κωμική σειρά Friends. Το BBC επέλεξε τελικά τους Chris Harris, Andrew Flintoff και Paddy McGuinness.

Η πόρτα δεν έχει κλείσει ερμητικά, σύμφωνα με το BBC. Μπορεί να υπάρχουν ακόμη ειδικές προσφορές, και ακόμη και μια νέα σεζόν δεν αποκλείσθηκε εντελώς

Στα τέλη του 2022, το BBC διέκοψε τα γυρίσματα του TopGear ύστερα από το ατύχημα του Andrew Flintoff με ένα Morgan 3 Wheeler στο Dunsfold Park στο Surrey κατά τη διάρκεια γυρισμάτων. Ο πρώην παίκτης του κρίκετ τραυματίστηκε σοβαρά και η βρετανική δημόσια τηλεόραση του κατέβαλε χρηματική αποζημίωση εννέα εκατομμυρίων στερλινών. Αρχικά, επρόκειτο για αναβολή της εκπομπής, αλλά στο μεταξύ, τα γυρίσματα δεν ξανάρχισαν και φάνηκε ότι δεν θα υπάρξει νέα σεζόν του TopGear.

BBC

Το TopGear προβλήθηκε στο παρελθόν από το 1977 έως το 2001, αλλά άλλαξε μορφή το 2002 όταν ανέλαβαν οι Jeremy Clarkson και Andy Wilman. Η εκπομπή είχε γίνει κάτι σαν ψυχαγωγικό σόου για τους θαυμαστές των αυτοκινήτων, με πλήθος ειδικών, εκτός από τα τακτικά τηλεοπτικά επεισόδια. Ύστερα από μια ακόμη από τις συνηθισμένες υπερβολές του, ο Jeremy Clarkson απολύθηκε από το BBC το 2015, το οποίο τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του, Με τη αμφιλεγόμενη τηλεπερσόνα να εντάσσεται στην Amazon μαζί με τους Richard Hammond και James May για την παραγωγή του The Grand Tour.

Η πόρτα δεν έχει κλείσει ερμητικά, σύμφωνα με το BBC. Μπορεί να υπάρχουν ακόμη ειδικές προσφορές, και ακόμη και μια νέα σεζόν δεν αποκλείσθηκε εντελώς. Προς το παρόν όμως, το επίκεντρο αποτελεί το ομώνυμο περιοδικό αυτοκινήτου, το οποίο θα συνεχίσει να εκδίδεται. Προς το παρόν, τουλάχιστον...

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube