Sabine Schmitz: Η "Βασίλισσα του Ring" δεν είναι πια εδώ [video]

Sabine Schmitz: Η "Βασίλισσα του Ring" δεν είναι πια εδώ [video]

Πέθανε σε ηλικία 51 ετών η ταχύτερη γυναίκα που έχει περάσει από το Nürburgring.

Η Sabine Schmitz γεννήθηκε και μεγάλωσε δίπλα στην πιο διάσημη αγωνιστική διαδρομή του κόσμου. Μοιραία βρέθηκε από μικρή μέσα στο Ring για να αποδείξει ότι οι αγώνες δεν είναι αποκλειστικά ανδρική υπόθεση. Και το έκανε με τόσο εμφατικό τρόπο ώστε δίκαια της απονεμήθηκε ο τίτλος «Queen of the Nürburgring».

Είναι η μοναδική γυναίκα που έχει κερδίσει την πρώτη θέση στις 24 ώρες του Nürburgring το 1996 και το 1997, αλλά και το NLS το 1998. 

Όσοι δεν την έχουν δει να αγωνίζεται στην «πράσινη κόλαση», σίγουρα την έχουν δει στην εκπομπή Top Gear του BBC, όπου εμφανιζόταν δίπλα στους Jeremy Clarkson, Richard Hammond και James May από το 2004.

Οι θαυμαστές της σίγουρα θα θυμούνται ότι προσπάθησε να σπάσει το φράγμα των 10 λεπτών στο Ring οδηγώντας ένα... Ford Transit (!!!), κάτι που δεν κατάφερε για μόλις 8 δευτερόλεπτα.

Πέρυσι, η Schmitz αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο από το 2017 και αποσύρθηκε από τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, ελπίζοντας (όπως είχε πει) ότι θα επανέλθει μόλις η υγεία της ανακάμψει. 

Δυστυχώς για αυτήν και για όλους όσοι την αγάπησαν δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών. 

Δείτε το βίντεο με την προσπάθειά της στο Ring στο τιμόνι του Ford Transit.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube