Ταξίδι στο αυτοκινητικό όνειρο, με την κατασκευή των Porsche των 80’s [video]

Ταξίδι στο αυτοκινητικό όνειρο, με την κατασκευή των Porsche των 80’s [video]

Το μακρινό 1986, η κατασκευή των αυτοκινήτων μπορούμε να πούμε πως δεν θυμίζει σε τίποτα τις διαδικασίες που ακολουθούνται σήμερα. Αυτός ο κανόνας αφορά ακόμα και τα premium μοντέλα, όπως η Porsche 911 εν προκειμένω.

Porsche 911 Turbo

Σήμερα, η Porsche, όπως άλλωστε και όλοι οι σύγχρονοι κατασκευαστές, premium και μη έχουν εντάξει για τα καλά στην παραγωγική τους διαδικασία την τεχνολογία και τα ρομπότ. Πριν από 40 χρόνια τα πράγματα ήταν όμως πολύ διαφορετικά.

Πιο old school θα λέγαμε, μιας και τα αυτοκίνητα ήταν σχεδόν χειροποίητα. Από τον κανόνα αυτό δεν μπορούσε να ξεφύγει η Porsche. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία από τα γενοφάσκια της συνήθιζε να κατασκευάζει χειροποίητα τις μηχανές της με τον παραδοσιακό τρόπο.

To συγκεκριμένο βίντεο-κειμήλιο τραβήχτηκε από τα άδυτα του εργοστασίου της Porsche στην Γερμανία πριν από περίπου 40 χρόνια

Porsche 911 Turbo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Boxer: Γιατί τον αγαπάμε [video]

Για του λόγου το αληθές, ένας Αμερικανός επισκέπτης που βρέθηκε στο εργοστάσιο της εταιρείας για να παραλάβει το αυτοκίνητό του, το 1986 αποφάσισε να απαθανατίσει τις στιγμές, προσφέροντας ένα απολαυστικό ντοκουμέντο για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι.

Το εν λόγω χορταστικό βίντεο, διάρκειας 20 λεπτών, από τα άδυτα του εργοστασίου της Porsche, αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο πως κατασκευάζονταν οι Porsche 911 και 928 πριν από σχεδόν 40 χρόνια! Από η διαδικασία παραγωγής, το προσωπικό, την κατασκευή των κινητήρων flat-six έως τη συναρμολόγηση του αμαξώματος και τις δοκιμές στο δυναμόμετρο.

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό και συνάμα νοσταλγικό ταξίδι στο χρόνο και στο πώς η Porsche συνδύαζε με περίσσια αρμονία τους ανθρώπους και τις μηχανές. Η συγκεκριμένη διαδικασία ακολουθήθηκε και στη 911 της γενιάς 993 στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Porsche 911 Turbo

Με τα χρόνια βέβαια, το υψηλό κόστος παραγωγής αυτής της διαδικασίας έφερε την γερμανική, premium αυτοκινητοβιομηχανία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Η 911 της γενιάς 996 και τα μετέπειτα μοντέλα όπως η Boxster και η Cayenne, βασίστηκαν πάνω στη ρομποτική διαδικασία παραγωγής, μειώνοντας αισθητά το κόστος και συμβάλλοντας συγχρόνως στη γιγάντωση της φίρμας.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube