Η Tesla θα επιστρέψει στο Nürburgring με στόχο το 7'05"

Η Tesla θα επιστρέψει στο Nürburgring με στόχο το 7'05"

Το Tesla Model S Plaid είναι ικανό για χρόνο 7'20" όμως με κάποιες βελτιώσεις μπορεί να κατέβει και στο απίστευτο 7'05"

Μετά από τις πρόσφατες δοκιμές του Model S Plaid στην πίστα του Nürburgring, η Tesla επιβεβαίωσε ότι το ηλεκτρικό μοντέλο είναι ικανό για χρόνο 7'20' - κάτι που σημαίνει πως είναι 22' ταχύτερο από την Porsche Taycan. Παρά τη σημαντική διαφορά, η αμερικανική εταιρεία δεν αρκείται σε αυτή την επίδοση, αφού δήλωσε πως θα βελτιώσει το μοντέλο και θα επιστρέψει στην πίστα τον επόμενο μήνα με στόχο τον εξωπραγματικό χρόνο 7'05"!

tesla

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: H Tesla μάλλον διέλυσε το ρεκόρ της Porsche Taycan στο Nürburgring

Ο χρόνος 7'20" δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα από το Nürburgring, όμως η Tesla δημοσίευσε δεδομένα που παρουσιάζουν την επιτάχυνση του Model S Plaid σε κάθε σημείο της πίστας. Τώρα οι μηχανικοί της Tesla πιστεύουν πως μια βελτιωμένη έκδοση του πρωτοτύπου μπορεί να πετύχει χρόνο 7'05" μέσα τον Οκτώβριο, μια επίδοση που θα το τοποθετούσε κοντά στην ταχύτερη δεκάδα μοντέλων παραγωγής στην "Πράσινη Κόλαση".

 

tesla

Να θυμίσουμε πως το Model S Plaid είναι η ισχυρότερη έκδοση του ηλεκτρικού σεντάν που βρίσκεται σε μορφή πρωτοτύπου. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις ηλεκτροκινητήρες, χαμηλότερο βάρος, τετρακίνηση, πιο επιθετικό στήσιμο της ανάρτησης, φαρδύτερα μετατρόχια, φουσκωμένα φτερά, μεγαλύτερα φρένα και ελαστικά επιδόσεων. Στόχος της Tesla είναι να παρουσιάσει την αντίστοιχη έκδοση παραγωγής μέσα στο 2020, η οποία σύμφωνα με τον Elon Musk θα είναι φθηνότερη από τον ανταγωνισμό.

Μένει να δούμε αν οι ισχυρισμοί της Tesla αποδειχθούν αληθείς, αλλά και το ποια θα είναι η απάντηση της Porsche που μέχρι στιγμής παραμένει σιωπηλή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Tesla Roadster: Υποψήφιο για ρεκόρ μοντέλου παραγωγής στο Nürburgring

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube