Τα αυτοκίνητα του Hugh Hefner

Τα αυτοκίνητα του Hugh Hefner

Όμορφα μοντέλα στις σελίδες του περιοδικού του, όμορφα μοντέλα αυτοκινήτων το γκαράζ του. Γνωρίζετε ότι υπήρξε και μάρκα αυτοκινήτων «Playboy»;

Ο Hugh Hefner, ο ιδρυτής του Playboy, ο οποίος απεβίωσε την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 91 ετών, θα τον θυμόμαστε ως λάτρη του ωραίου φύλου, του στιλ, των ξέφρενων πάρτι αλλά και των ξεχωριστών αυτοκινήτων.

Σε ότι αφορά τον τελευταίο, δικό μας τομέα, από τη συλλογή του Hugh Hefner είχαν περάσει πολλά ακριβά και φανταχτερά μοντέλα. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς πόσα και ποια αυτοκίνητα έχουν περάσει από τα χέρια του, γνωρίζουμε όμως τα πιο σημαντικά. Για παράδειγμα, η Cadillac Series 62 Convertible του 1955 ήταν το πρώτο καλό αυτοκίνητο που αγόρασε με τα κέρδη από την επιτυχία του Playboy, δυο χρόνια μετά την έκδοσή του. Ένα αναμφίβολα cool μοντέλο της εποχής, το οποίο μεταξύ άλλων οδηγούσε και ο Elvis Presley.

Το 1959, ο Hefner αγόρασε μια Mercedes-Benz 300 SL. Όχι την Gullwing, αλλά τη Roadster, που σίγουρα του ταίριαζε περισσότερο. «Το ‘59 βγήκα από το γραφείο και άρχισα να ζω μια αξιοζήλευτη ζωή. Σκέφτηκα ότι αφενός θα έχει πλάκα, αφετέρου θα λειτουργήσει ως μαρκετινίστικο τρικ. Άρχισα να καπνίζω πίπα και να οδηγώ μια 300 SL. Σύντομα, είχα γίνει παγκοσμίως διάσημος», είχε δηλώσει κάποτε στο CNN. Αυτό το αυτοκίνητο βρισκόταν ακόμα στην κατοχή του μέχρι το 2010 τουλάχιστον, όπως είχε επιβεβαιώσει ο ίδιος μέσω Twitter.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Προς πώληση 59 αυτοκίνητα από ταινίες του James Bond

Το πιο ασυνήθιστο μοντέλο της συλλογής του Hefner ήταν σίγουρα μια μαύρη Mercedes-Benz 600 Pullman του 1969. Η 6πορτη, χειροποίητη, υπερπολυτελής λιμουζίνα, την οποία είχαν επιλέξει πολλοί κροίσοι και διασημότητες της εποχής, όπως ο Elvis Presley, ο John Lennon, η Coco Chanel και ο Αριστοτέλης Ωνάσης, αλλά και αρκετοί πολιτικοί ηγέτες. Η Pullman του Hefner δόθηκε σε δημοπρασία το 2001, προς $78.100. Το 1972 απέκτησε μια BMW 3.0 CS, και στην πορεία ακολούθησαν πολλά μοντέλα των Lamborghini, Porsche κ.λπ.



Λίγοι ξέρουν ωστόσο ότι το όνομα Playboy δεν χαρακτηρίζει μόνο το περιοδικό του Hugh Hefner, αλλά και μια αυτοκινητοβιομηχανία. Η οποία δεν επιχείρησε να κλέψει λίγη από την αίγλη του περιοδικού, αντίθετα ήταν μάλλον εκείνη που του χάρισε το όνομά της. Πιο συγκεκριμένα, Playboy Motor Cars ονομαζόταν μια εταιρία με έδρα λίγο έξω από τη Ν. Υόρκη, η οποία ιδρύθηκε το 1947 με σκοπό να φτιάξει φτηνά, αξιόπιστα αυτοκίνητα για να καλύψει τη ζήτηση που υπήρχε μετά τον Β’ Π.Π.

Το πρώτο της αυτοκίνητο ήταν ένα μικρό, 3θέσιο κάμπριο με μήκος 4,0 m, σκληρή, αναδιπλούμενη οροφή και κινητήρα 40 ίππων. Οι ιδρυτές της ήταν απόλυτα σίγουροι ότι το αυτοκίνητο θα είχε επιτυχία. Έβαλαν την εταιρία στο χρηματιστήριο της Wall Street και παράγγειλαν από νωρίς τον εξοπλισμό που θα χρειαζόταν για την αυτοματοποίηση της παραγωγής, για να καλυφθεί η ζήτηση. Η οποία ζήτηση όμως δεν ήρθε ποτέ, κι έτσι, το 1951, η εταιρία κήρυξε πτώχευση. Ο γιός μιας εργαζόμενης σε αυτή, ο Eldon Sellers, ήταν ο συνεργάτης του Hefner που του πρότεινε να χρησιμοποιήσουν αυτό το όνομα για το περιοδικό που επρόκειτο να βγάλουν το 1953.



Στη gallery που συνοδεύει το άρθρο μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες των αυτοκινήτων του Hugh Hefner αλλά και της Playboy Motor Cars, και στο video που ακολουθεί, τον ίδιο να μιλάει το 1962 για την μέχρι τότε πορεία του και να οδηγεί την 300 SL.

[Πηγές: CarBuzz, Gearheads, The Drive]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube