Στον Λευκό Οίκο οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τριών γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών

Στον Λευκό Οίκο οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τριών γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών

Μετά από πρόσκληση του Trump για να διαπραγματευτούν μια νέα εμπορική συμφωνία.

Η διοίκηση Trump κάλεσε τους διευθύνοντες συμβούλους τριών γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών για συνομιλίες στο Λευκό Οίκο, καθώς οι ευρωπαίοι και αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι προσπαθούν να διαπραγματευτούν μια νέα εμπορική συμφωνία.

Ο πρόεδρος Donald Trump σχεδιάζει να συναντηθεί με τους επικεφαλής διευθυντές της BMW AG, της Daimler AG και της Volkswagen AG μετά τις διακοπές των Ευχαριστιών στις 22 Νοεμβρίου. Τα στελέχη των αυτοκινητοβιομηχανιών βρίσκονται σε διαβούλευση με τη γερμανική κυβέρνηση για να χαράξουν μια κοινή γραμμή ενόψει της συνάντησης.
Το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση.

Για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, οι συνομιλίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα αρχικό βήμα για να προωθηθεί μια ευρύτερη εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι συζητήσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και των Βρυξελλών είχαν «παγώσει»  πρόσφατα, με τις  ΗΠΑ να απειλούν για επιβολή υψηλών δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα από την ΕΕ και τις Βρυξέλλες να «απαντούν» με επιβολή αντιστοίχων δασμών σε προϊόντα ψηφιακής τεχνολογίας που θα μπορούσαν να πλήξουν καίρια εταιρείες όπως η Apple Inc. Και η Amazon.com Inc.

Η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Cecilia Malmstrom βρέθηκε στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα για να συζητήσει μια περιορισμένη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Robert Lighthizer. Αυτές οι συνομιλίες ωστόσο δεν είχαν να κάνουν με τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ανώτατοι αξιωματούχοι της Ουάσινγκτον δήλωναν την περασμένη εβδομάδα πως η εμπορική εκεχειρία μπορεί να μην διαρκέσει πολύ, αν δεν ευδοκιμήσουν οι συνομιλίες με τον Λευκό Οίκο.
Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας με τις Η.Π.Α. αποτελεί στόχο των καταγγελιών του Trump σχετικά με τις ανισορροπίες στην παγκόσμια οικονομία. Η Volkswagen κατασκευάζει το Crossat Sedan και Atlas στο Tennessee, η BMW κατασκευάζει τη σειρά X στη Νότια Καρολίνα και η Mercedes-Benz παράγει τα sedan C-Class και τα SUV GLS και GLE στην Αλαμπάμα

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube