Στο τιμόνι της Koenigsegg Regera [videos]

Στο τιμόνι της Koenigsegg Regera [videos]

Εντυπώσεις από το υβριδικό “megacar” των 1500 ίππων και του κιβωτίου μιας ταχύτητας, στην ανάβαση του Goodwood.

Ο YouTuber “Mr. JWW” οδήγησε το πρωτοποριακό σούπερκαρ στον διάσημο «Λόφο» πριν από ένα λεπτομερές debrief από τον ίδιο τον Koenigsegg.

Θυμίζουμε ότι το Regera έχει ένα πρωτοποριακό υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδυάζει έναν διτούρμπινο 5λιτρο V8 των 1.100 ίππων με τρεις ηλεκτροκινητήρες συνολικής θεωρητικής ισχύος 700 ίππων. Η συνδυασμένη ισχύς φτάνει τους 1.500 ίππους, που μεταφέρονται στο δρόμο μόνο από τους πίσω τροχούς.

Η μετάδοση της κίνησης είναι άμεση, χωρίς κιβώτιο ταχυτήτων, με τους δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε ημιαξόνιο (ο τρίτος είναι στο στροφαλοφόρο), να ρυθμίζουν τις στροφές και τη ροπή ξεχωριστά για κάθε τροχό, κάνοντας έτσι και torque vectoring για τη βέλτιστη πρόσφυση και συμπεριφορά σε κάθε περίπτωση.

Η Koenigsegg ονομάζει το σύστημα KDD (Koenigsegg Direct Drive) και λέει ότι μειώνει στο μισό τις απώλειες μετάδοσης σε σχέση με ένα συμβατικό σύστημα με γρανάζια. Οι ηλεκτροκινητήρες τροφοδοτούνται από μια προηγμένη, υγρόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου των 9,27 kWh και 620V.

Παρά την μπαταρία και τα τρία ηλεκτρικά μοτέρ, το βάρος του Regera δεν ξεπερνά τα 1.628 kg. Αναμενόμενα, λοιπόν, οι επιδόσεις του είναι εκπληκτικές: 0-100 km/h σε 2,8”, 0-200 km/h σε 6,6” και 0-400 km/h σε κάτω από 20” – αν δεν έχεις φάει τα λάστιχα σε burn-out εν κινήσει!

Μην κάνετε πάντως όρεξη, αφού και οι 80 Regera που θα κατασκευαστούν έχουν ήδη προ πολλού πουληθεί. Αναγκαστικά, θα πρέπει να τοποθετήσετε το περίσσευμά σας σε κάποια μεταχειρισμένη – με το σχετικό καπελάκι φυσικά…

Δείτε τώρα το video με την οδήγηση και την ανάλυση, καθώς κι ένα δεύτερο που δείχνει το megacar εν κινήσει από έξω.

[Πηγές: Mr. JWW, Goodwood FoS]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube