Το νέο Koenigsegg Regera των 1.500 PS στο δρόμο [video]

Το νέο Koenigsegg Regera των 1.500 PS στο δρόμο [video]

O ίδιος ο Christian von Koenigsegg βγάζει το υβριδικό hypercar στο δρόμο για να το επιδείξει, παρά το χιόνι!

Πάει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που η Koenigsegg αποκάλυψε το πιο προηγμένο τεχνολογικά μοντέλο στην ιστορία της: το υβριδικό και χωρίς κιβώτιο ταχυτήτων Regera.

Δεδομένου του επαναστατικού συστήματος κίνησής του, δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι το πρόγραμμα δοκιμών και εξέλιξης του Koenigsegg Regera έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του.

Παρότι η έναρξη της παραγωγής θα αργήσει, το αγγλικό Shmee150 είχε πρόσφατα την ευκαιρία να γνωρίσει το Regera από κοντά, στις εγκαταστάσεις της Koenigsegg, στο Angelholm της Σουηδίας.

Αξιοσημείωτο είναι το ότι ο ίδιος ο Christian von Koengsegg δέχτηκε με χαρά να βγάλει το πισωκίνητο τέρας στους δρόμους και στην ευθεία δοκιμών της εταιρείας, παρότι είχε χιονίσει!



Θυμίζουμε ότι το Regera δεν μοιάζει με άλλα supercars. Η βασική του πηγή ισχύος είναι ένας 5λιτρος V8 820 ίππων στο κέντρο, αλλά οι 1.500 ίπποι αποδίδονται με τη βοήθεια τριών ηλεκτροκινητήρων, όπου ο ένας είναι στο στροφαλοφόρο του κινητήρα και από ένας σε κάθε ημιαξόνιο. Μεσα στο κεντρικό τούνελ του δαπέδου βρίσκεται μια προηγμένη μπαταρία λιθίου-πολυμερούς των 9,27 kWh και 620V.

Επιπλέον, η ροπή δεν φτάνει στο δρόμο μέσω κάποιου κιβωτίου ταχυτήτων, αλλά με ένα σύστημα άμεσης μετάδοσης με υδραυλικό συμπλέκτη (Koenigsegg Direct Drive) όπου το ρόλο του κιβωτίου τον παίζουν οι ηλεκτροκινητήρες στα ημιαξόνια – οι οποίοι κάνουν και ενεργό torque vectoring!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube