Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio εναντίον Audi RS5 και BMW Μ4. Ποιος κερδίζει; [video]

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio εναντίον Audi RS5 και BMW Μ4. Ποιος κερδίζει; [video]

Ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Ιταλία και Γερμανία.

Ας ξεκινήσουμε ανάποδα, όπου ανάποδα σημαίνει να παραθέσουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων. 
Η Giulia Quadrifoglio είναι για πολλούς (και για εμάς στο DRIVE) η απόλυτη σπορ μπερλίνα. Με κινητήρα 2.891 cc, V6 90ο, άμεσος ψεκασµός και δύο τούρνμπο αποδίδει 510 PS/6.500 rpm και 600 Νm/2.500-5.000 rpm. Η κίνηση βέβαια μεταδίδεται πίσω με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό και αυτόµατο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στις Σέρρες με την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio [video]

Αυτή είναι η ιταλική εκδοχή του κορυφαίου σπορ σεντάν. Αλλά υπάρχουν και οι Γερμανοί, όπως αυτοί εκπροσωπούνται από το Audi RS5 και την BMW M4.

Το αυτοκίνητο από το Ινγκολστάντ μπορεί να μην είναι τόσο «απόλυτο» καθώς στρογγυλεύει την οδηγική εμπειρία περισσότερο από όσο θέλει ο σκληροπυρηνικός, αλλά αποδεικνύεται ανατριχιαστικά αποτελεσματικό, γρήγορο και άνετο παντού και πάντα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Audi RS 5 Coupé

Φορά V6 κινητήρα 2.894 cc με δύο τούρμπο και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και αποδίδει 450 PS/5.700-6.700 rpm. Εδώ έχουμε τετρακίνηση (quattro) που µοιράζει τη ροπή σε αναλογία 40:60 εµπρός πίσω σε κανονικές συνθήκες, ενώ όταν απαιτηθεί µπορεί να καταλήξει µέχρι το 85% εµπρός ή το 70% πίσω καιαυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε στην πίστα τη BMW M4 Coupé [video]

Το μοντέλο από το Μόναχο, η M4, φορά κινητήρα 2.979 cc με άμεσο ψεκασμό και 2 mono scroll τούρμπο, Valvetronic, Double-Vanos και αποδίσει 431 PS/5.500-7.300 rpm, και 550Nm ροπής και κίνηση στον πίσω άξονα. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ BMW M4: Μάθετε τα πάντα για τη νέα γενιά​​​​​​​

Κατόπιν όλων αυτών το ζητούμενο είναι να στα στήσουμε στη γραμμή εκκίνησης για μια γερή κόντρα. Η ομάδα του Mat Watson που «εξειδικεύεται» σε τέτοιου είδους πρότζεκτ το έκανε. 
Το αποτέλεσμα δεν θα σας το πούμε αλλά μπορείτε να το δείτε στο βίντεο που ακολουθεί. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube