Quadrifoglio Carbon Edition: μόνο 130, μόνο για τις ΗΠΑ

Quadrifoglio Carbon Edition: μόνο 130, μόνο για τις ΗΠΑ

Οι ειδικές εκδόσεις των Giulia και Stelvio Quadrifoglio προορίζονται αποκλειστικά για τη Βόρεια Αμερική, σε περιορισμένο αριθμό 130 μονάδων.

Alfa Romeo Giulia and Stelvio Quadrifoglio Carbon Edition

Οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio του 2024 αποκτούν μια περιορισμένης παραγωγής συλλεκτική έκδοση. Ονομάζεται Carbon Edition και προσδίδει μοναδικά εξωτερικά κι εσωτερικά χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, οι Carbon Edition δεν ενσωματώνουν καμία αλλαγή ουσίας, ούτε στον κινητήρα, ούτε στις αναρτήσεις ή τη μετάδοση. Η παραγωγή θα περιοριστεί στα 130 αυτοκίνητα κι όλα θα κατευθυνθούν στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού.

Αν μια Quadrifoglio αξίζει να κλειστεί στο γκαράζ σου για πάντα, καλύτερα να είναι η συλλεκτική Carbon Edition.

Ξεκινώντας από το εξωτερικό, αμφότερα τα μοντέλα έχουν το V περίγραμμα της μάσκας και τα καπάκια καθρεπτών από ανθρακονήματα, χρυσές δαγκάνες φρένων και μαύρα λογότυπα. Μαύρες 5μπρατσες ζάντες 19 ιντσών για τη Giulia και 21 ιντσών για τη Stelvio προσθέτουν μια επιπλέον αγριάδα στην εμφάνιση. 

Alfa Romeo Giulia Stelvio Quadrifoglio Carbon Edition

Πλαϊνά μαρσπιέ από ανθρακονήματα και μια προαιρετική οροφή από ανθρακονήματα (μόνο για τη Giulia) ολοκληρώνουν τις οπτικές αλλαγές στο εξωτερικό. Οι ειδικές εκδόσεις είναι διαθέσιμες σε τρία χρώματα: Vulcano Black, Alfa Red και Rosso Etna.

Περάστε στην καμπίνα των Carbon Edition και θα σας υποδεχτούν κόκκινα δερμάτινα σπορ καθίσματα, μια απόκλιση από τα παραδοσιακά μαύρα καθίσματα των Quadrifoglio. Όπως και στο εξωτερικό, λεπτομέρειες από ανθρακονήματα κοσμούν μέρη του ταμπλό, τις πόρτες και την κεντρική κονσόλα για μια πιο σπορ συνολική ατμόσφαιρα. Ένα ηχοσύστημα Harman Kardon και μια ολοκληρωμένη σουίτα ADAS συμπληρώνουν την εικόνα. 

Alfa Romeo Giulia Stelvio Quadrifoglio Carbon Edition

Κάτω από το καπό υπάρχει ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος V6 κινητήρας των 2,9 lt. Eξακολουθεί να αποδίδει 510 PS και 600 Nm ροπής, που μεταδίδονται στους πίσω τροχούς της Giulia ή στους τέσσερις τροχούς της Stelvio, αποκλειστικά μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.

Οι εκδόσεις Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio Carbon 2024 απευθύνονται αποκλειστικά στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, αλλά δεν θα ήταν περίεργο αν η ιταλική μάρκα εισήγαγε παρόμοιες συλλεκτικές εκδόσεις και σε άλλες αγορές. Άλλωστε, μόλις την άνοιξη παρουσίασε την έκδοση 100th Anniversary (100 μονάδες παγκοσμίως).

Σε σύγκριση με τις «βασικές» Giulia και Stelvio Quadrifoglio, οι Carbon Edition είναι ακριβότερες κατά 4.000 και 5.500 δολάρια αντίστοιχα. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube