Στην Πολωνία θα κατασκευάζονται τα ηλεκτρικά Jeep, FΙΑΤ και Alfa Romeo

Στην Πολωνία θα κατασκευάζονται τα ηλεκτρικά Jeep, FΙΑΤ και Alfa Romeo

Η FCA επενδύει $200 εκατ. στο εργοστάσιο του Tychy. 

H FCA θα επενδύσει $ 203 εκατ. στο εργοστάσιό του Tychy της Πολωνίας, όπου θα κατασκευαστούν νέα μοντέλα υβριδικών και ηλεκτρικών Jeep, Fiat και Alfa Romeo, δήλωσε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της πολωνικής κυβέρνησης Jaroslaw Gowin.

Η επένδυση έρχεται ως ώθηση στην αναδυόμενη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η οποία ελπίζει ότι η μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα μπορεί να βοηθήσει τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας της να καλύψει τους περιφερειακούς ανταγωνιστές της, όπως η Τσεχική Δημοκρατία και η Σλοβακία.

«Σύγχρονα, υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα των εμπορικών σημάτων Jeep, FΙΑΤ και Alfa Romeo θα αρχίσουν να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής του Tychy το 2022», έγραψε ο Gowin στο Twitter. Ο Gowin μάλιστα είπε ότι θα υπάρξει περαιτέρω επένδυση στο εργοστάσιο στο μέλλον, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Η Fiat Chrysler δήλωσε ότι οι προετοιμασίες για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου ξεκίνησαν στα τέλη του 2020. Το εργοστάσιο στη βιομηχανική νότια περιοχή της Σιλεσίας της Πολωνίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα της εταιρείας και σήμερα απασχολεί περίπου 2.500 άτομα.

Η Fiat Chrysler ανέφερε ότι στόχος ήταν να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του πρώτου από τα τρία νέα μοντέλα επιβατικών αυτοκινήτων για τις μάρκες του ομίλου το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Σύμφωνα με ένα σχέδιο 2018-2022, η FCA δεσμεύθηκε να επενδύσει € 9 δισ. στην ηλεκτροκίνηση ως μέρος επενδυτικών σχεδίων συνολικού ύψους € 45 δισ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube