Όργιο με 21 Ferrari FXX K [video]

Όργιο με 21 Ferrari FXX K [video]

Όχι μία, όχι δύο αλλά 21 Ferrari FXX K ξηλώνουν την άσφαλτο στο Mugello, σε ένα από τα πιο ξεχωριστά trackdays που έχουν γίνει ποτέ στον πλανήτη.

H Ferrari έχει φτιάξει μόλις 32 αντίτυπα από την ειδική έκδοση της LaFerrari, την FXX K, αξίας $2,7 εκατομμυρίων. Πόσο συνηθισμένο είναι να πετύχεις τα 21 από αυτά την ίδια ώρα στο ίδιο μέρος. Κι όμως, έγινε. Τα 2/3 της παραγωγής της Ferrari FXX K βρέθηκαν στο Mugello, την ίδια μέρα, για ένα μοναδικό χωρίς αμφιβολία trackday.

Οι επιδόσεις, απόκοσμες. Ο ήχος, ακόμη περισσότερο. Πολλαπλασιάστε τα 1040 άλογα επί 21, να απελευθερώνονται ταυτόχρονα στην πίστα, και θα καταλάβετε ότι το soundtrack κάνει ακόμη και την αυριανή εκκίνηση του GP της Ρωσίας να μοιάζει με... ψίθυρο.

Γιατί μπορεί η FXX K να χρησιμοποιεί υβριδική τεχνολογία όπως και τα μονοθέσια F1, αλλά στην περίπτωση του υπεραυτοκινήτου της Ferrari συνδυάζεται με έναν εκκωφαντικό ατμοσφαιρικό V12 που προέρχεται από την Ferrari F12 Berlinetta.

Η Ferrari FXX K λέγεται ότι είναι πολύ γρηγορότερη ακόμη και από αυτή την ήδη εξωφρενική LaFerrari στην οποία βασίζεται. Ωστόσο στο μέλλον το κορυφαίο δημιούργημα του Maranello, όπως και τα άλλα hypercars του πλανήτη, θα έχουν να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του υπεραυτοκινήτου που ετοιμάζουν η Red Bull και ο Andrian Newey σε συνεργασία με την Aston Martin.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube