Red Bull και Aston Martin θα διαλύσουν LaFerrari και P1

Red Bull και Aston Martin θα διαλύσουν LaFerrari και P1

Η Red Bull θα συνεργαστεί με την Aston Martin για να δημιουργήσουν το απόλυτο hypercar του πλανήτη. Ανοίγοντας ταυτόχρονα ένα παραθυράκι για την είσοδο της θρυλικής μάρκας στην F1.

Ο τεχνικός διευθυντής της Red Bull, Adrian Newey, συνεργάζεται με τον ομόλογό του στην Aston Martin Marek Reichman για την δημιουργία ενός hypercar που εξελίσσεται με την κωδική ονομασία Project AM-RB 001.

Από το όνομα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι θα υπάρξει και 002. Κίνηση που θα έβαζε την Red Bull στο κομμάτι της αγοράς υπεραυτοκινήτων, κάνοντάς την από μια εταιρεία αναψυκτικών με ομάδα F1, έναν πραγματικό κατασκευαστή με υψηλό κύρος. Η υπόθεση θυμίζει αρκετά τις κινήσεις της McLaren. Που αρχικά συνεργάστηκε με την BMW για ένα αυτοκίνητο δρόμου, την F1, η οποία χάρη στις εκπληκτικές της δυνατότητες έγινε μύθος. Συνέχεια δεν υπήρξε άμεσα, ωστόσο η McLaren επέστρεψε στην ιδέα μερικά χρόνια αργότερα και αναπτύχθηκε ως κατασκευαστής αυτοκινήτων δρόμου.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, τα μονοθέσια της Red Bull θα φέρουν τα σήματα της Aston Martin στα sidepods και το βαρύ έμβλημα της μάρκας στο ρύγχος, αρχής γενομένης από το GP Αυστραλίας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Αν και νωρίτερα φέτος είχε συζητηθεί έντονα μια συνεργασία με την Force India, είναι τελικά αυτή η κίνηση που φέρνει ξανά με κάποιο τρόπο τον Βρετανό κατασκευαστή πίσω στην F1, μετά από περίπου μισό αιώνα. Το προηγούμενο πέρασμα της Aston Martin από τα Grand Prix ήταν την περίοδο 1959-’60. Με την Mercedes να διαθέτει ένα μικρό ποσοστό των μετοχών της Aston Martin, ίσως αυτή είναι μια κερκόπορτα για μια πιθανή συνεργασία Red Bull – Mercedes στη προμήθεια κινητήρων, με σήματα Aston Martin. Κάτι που θα απογείωνε το έτσι κι αλλιώς υψηλότατο προφίλ της μάρκας.



«Η F1 είναι η καλύτερη πλατφόρμα προβολής και αναγνωρισιμότητας για μια φίρμα όπως η Aston Martin. Αυτή η συνεργασία θα φέρει πολύ περισσότερα, από το hypercar το οποίο ήδη εξελίσσουν ο Adrian Newey με την Aston Martin», δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος της εταιρείας, Andy Palmer. «Το διάστημα αυτό είναι συναρπαστικό για εμάς στην Aston Martin. Το λανσάρισμα της DB11 και αυτή η νέα συνεργασία ανεβάζουν την μάρκα σε άλλο επίπεδο», συνέχισε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube