Stellantis, η αγορά θα καταρρεύσει αν δεν μειωθεί η τιμή των ηλεκτρικών

Stellantis, η αγορά θα καταρρεύσει αν δεν μειωθεί η τιμή των ηλεκτρικών

Ο επικεφαλής παραγωγής του Ομίλου Stellantis, Arnaud Deboeuf, προειδοποίησε ότι η αγορά θα οδηγηθεί σε κατάρρευση εάν η τιμή αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν μειωθεί σημαντικά μέχρι το 2035.

Stellantis

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Όμιλος Stellantis κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αυξημένες τιμές των ηλεκτρικών και για τη στροφή της Ευρώπης προς την ηλεκτροκίνηση. Πριν από λίγους μήνες, ο CEO του ομίλου Carlos Tavares, δήλωσε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν μπορούν να απορροφήσουν το κόστος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά ούτε και να το «φορτώσουν» στους καταναλωτές. Ωστόσο, ο Tavares δεν είναι το μόνο στέλεχος από τον Όμιλο Stellantis που έχει τις επιφυλάξεις του για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο Όμιλος Stellantis στοχεύει μέχρι το 2030 να έχει μειώσει το κόστος αγοράς των ηλεκτρικών μοντέλων του κατά 40%

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, ο επικεφαλής παραγωγής στον Όμιλο Stellantis, Arnaud Deboeuf, σε δηλώσεις του στο εργοστάσιο του Tremery της Γαλλίας, εξέφρασε την ανησυχία του για την απόφαση την Ευρώπης να δώσει τέλος στις πωλήσεις μοντέλων με θερμικό μοτέρ από το 2035

Stellantis

«Εάν μέχρι τότε, η τιμή των ηλεκτρικών μοντέλων δεν έχει μειωθεί σημαντικά, η αυτοκινητοβιομηχανία θα καταρρεύσει, η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι μεγάλη» δήλωσε ο Deboeuf. Για τον λόγο αυτό, ο Όμιλος Stellantis στοχεύει μέχρι το 2030 να έχει μειώσει το κόστος αγοράς των ηλεκτρικών του κατά 40%.

Τέλος, ο Tavares ανέφερε ότι ο κατασκευαστής θα συμμορφωθεί με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά τόνισε ότι, «φαίνεται να μην ενδιαφέρει εκείνους που έλαβαν την απόφαση εάν οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν τις απαραίτητες πρώτες ύλες για να υποστηρίξουν την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube