Σταματά η παραγωγή του Subaru BRZ

Σταματά η παραγωγή του Subaru BRZ

Η Subaru ανακοίνωσε πως δεν δέχεται πλέον παραγγελίες για νέα BRZ από το εργοστάσιο.

Η Subaru ανακοίνωσε πως δεν δέχεται πλέον παραγγελίες για το BRZ, με την παραγωγή του πισωκίνητου κουπέ να ολοκληρώνεται μετά από 8 χρόνια εμπορικής πορείας.

Το μήνυμα που αναρτήθηκε στην ιαπωνική ιστοσελίδα της Subaru ήταν το εξής: «Ολοκληρώθηκαν οι παραγγελίες για παραγωγή του BRZ. Μπορούν πλέον να γίνουν παραγγελίες μόνο για ετοιμοπαράδοτα μοντέλα στους αντιπροσώπους μας». Το Subaru BRZ παραγόταν στο εργοστάσιο της Subaru στην Gunma της Ιαπωνίας μαζί με το αδελφό Toyota GT86 το οποίο διατίθεται ακόμα για παραγγελία - προφανώς για περιορισμένο διάστημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Subaru BRZ Final Edition: Το κύκνειο άσμα του πισωκίνητου σπορτσκαρ

Να θυμίσουμε πως η σημερινή γενιά των Toyota GT86 και Subaru BRZ παρουσιάστηκε το 2012 και ανανεώθηκε το 2016. Τα μοντέλα μοιράζονται τον σχεδιασμό του μεγαλύτερου μέρους του αμαξώματος, την καμπίνα αλλά και τα μηχανικά μέρη. Κάτω από το καπό, ο τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός boxer κινητήρας 2,0 λίτρων αποδίδει 200 PS και 205 Nm ροπής και συνεργάζεται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων στέλνοντας τη δύναμη στους πίσω τροχούς.

Η Toyota και η Subaru ετοιμάζουν ήδη τη νέα γενιά των GT86 και BRZ που θα χρησιμοποιούν μια νέα πισωκίνητη πλατφόρμα με βάση την TNGA και ισχυρότερου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα boxer 2,4 λίτρων με πάνω από 260 PS. Η νέα γενιά αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota GR86: Ο διάδοχος του GT86 με περισσότερη δύναμη

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube