Στα σκαριά το πιο ισχυρό Audi RS 6 Avant

Στα σκαριά το πιο ισχυρό Audi RS 6 Avant

H Audi ετοιμάζει μια πιο ισχυρή, σκληροπυρηνική έκδοση του RS 6 Avant η οποία αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2024.

Audi RS 6 Avant

Η Audi από το 2026 και μετά θα λανσάρει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα και θα σταματήσει οριστικά την παραγωγή αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2032. 

Μέχρι να γίνει αυτό, ο Γερμανός κατασκευαστής έχει υποσχεθεί ότι το τελευταίο κύμα των RS μοντέλων με συμβατικούς κινητήρες θα είναι «εκπληκτικό».

Ένα από τα μοντέλα της μάρκας που σύντομα θα αποκτήσει μια πιο σκληροπυρηνική έκδοση με περισσότερη ισχύ είναι το RS 6 Avant. 

Audi RS 6 Avant

Μιλώντας στο Autocar, το αφεντικό της Audi Sport, Sebastian Grams όταν ρωτήθηκε για το εάν θα αναβαθμιστεί το RS6 δήλωσε «θα γίνει πιο σκληροπυρηνικό, πιο ισχυρό, πιο ακριβές και με καλύτερη απόδοση». Ο ίδιος απέφυγε ωστόσο να διευκρινίσει τις αναβαθμίσεις που θα δεχθεί το γερμανικό στέισον. 

Θυμίζουμε ότι το «συμβατικό» Audi RS 6 Avant κινείται από έναν 4.0 lt twin-turbo V8 με ισχύ 600 PS και 800 Nm, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το ίδιο μοτέρ στην περίπτωση της Lamborghini Urus Performante αγγίζει την ισχύ των 666 ίππων.

Audi RS 6 Avant

Η νέα πιο σκληροπυρηνική και πιο ισχυρή έκδοση του Audi RS 6 Avant αναμένεται σύμφωνα με ρεπορτάζ να κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2024.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube