Škoda Superb Coupé; Γιατί όχι!

Škoda Superb Coupé; Γιατί όχι!

Κάποτε η τσεχική εταιρεία πουλούσε και κουπέ μοντέλα, αλλά αυτό γινόταν χρόνια πριν την εποχή Volkswagen.

Το μέλλον που επιφυλάσσει μέχρι στιγμής το VW Group στην τσεχική θυγατρική του είναι μια όσο πιο απλή γκάμα γίνεται που τελευταίως προσανατολίζεται προς το τρεντ της εποχής, τα crossover/SUV και μελλοντικώς στα αντίστοιχα EV.

Με άλλα λόγια Fabia, Octavia και Superb αποτελούν τον συμβατικό κορμό της γκάμας, το Kodiaq προτείνει ένα 5/7θέσιο SUV στα μεγάλα τέτοια, ενώ το Karoq αποτελεί την πρόταση της Škoda στα crossover/SUV της σουπερμίνι και ημί-κόμπακτ κατηγορίας. Ενώ το πρόγραμμα των τσεχικών EV περιλαμβάνει καταρχήν ένα ηλεκτρικό κουπέ SUV και ένα χάτσμπακ μέχρι το 2020.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Škoda 130 RS και Petr Šimurda: Τύφλα να ’χει ο Ken Block [video]

Ωστόσο και παρόλη τη SUVοποίηση και τον εξηλεκτρισμό του μέλλοντος της Škoda, ένα καλλιτέχνης σχεδιαστής με το όνομα Laszlo Nemeth, αποφάσισε να μετατρέψει το Superb σε ένα στιλάτο κουπέ. Οι αλλαγές στην μπερλίνα-ναυαρχίδα της εταιρείας είναι ελάχιστες, με βασική συνταγή το κόψιμο λίγου μήκους και τη μεγαλύτερες εμπρός πόρτες.

  

Το αποτέλεσμα είναι πράγματι ενδιαφέρον και η ιδέα η γκάμα της Škoda να αποκτήσει ένα Superb Coupé θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μια οικονομική εναλλακτική απέναντι στο Audi A5 Coupé.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube