Škoda: Ένα ηλεκτρικό κουπέ SUV κι ένα χάτσμπακ μέχρι το 2020

Škoda: Ένα ηλεκτρικό κουπέ SUV κι ένα χάτσμπακ μέχρι το 2020

Η Škoda φαίνεται πως έχει μεγάλες βλέψεις για την ηλεκτρική γκάμα της και μάλιστα στο άμεσο μέλλον.

Η ηλεκτρική επίθεση της εταιρείας αναμένεται να κλιμακωθεί με άλλα δύο ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2020.

Το ένα θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό χάτσμπακ και το δεύτερο ένα SUV με κουπέ γραμμή, που πιθανότατα θα είναι και το ακριβότερο μοντέλο στην ιστορία της φίρμας.

Θα πρόκειται στην ουσία για την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Vision E που παρουσιάστηκε πέρυσι στη Σαγκάη, κι ένα από τα πρώτα μοντέλα του ομίλου Volkswagen που θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB. Η τελευταία είναι εξελιγμένη ειδικά για ηλεκτρικά μοντέλα και θα την εγκαινιάσει το Volkswagen ID Concept.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το Citigo θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό Škoda

Το αυτοκίνητο θα τοποθετηθεί μεταξύ του Karoq και του Kodiaq, όμως η κορυφαία χωροταξική εκμετάλλευση της MEB θα υπόσχεται χώρους τουλάχιστον εφάμιλλούς με του δεύτερου.

Το επίσημο όνομά του δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, όμως με ισχύ 300 ίππων και αυτονομία σχεδόν 500 km, το νέο Skoda θα αποτελέσει κατά κάποιο τρόπο αντίπαλο για το επερχόμενο Tesla Model Y.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκάλυψη για το Škoda Karoq [videos]

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας τα επικρατέστερα ονόματα είναι τα Amiq, Eliaq και Anuq, ενώ η κατασκευή του πιθανότατα θα γίνεται στο εργοστάσιο του ομίλου στη Μπρατισλάβα, μαζί και με άλλα μοντέλα που χρησιμοποιούν την MEB. Η παρουσίασή του αναμένεται το 2020.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Αυτό είναι το ηλεκτρικό Volkswagen ID Concept

Το επόμενο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας θα έρθει ένα χρόνο αργότερα και θα είναι ένα συμβατικό χάτσμπακ, που -προφανώς- επίσης θα βασίζεται στην MEB. Ουσιαστικά θα πρόκειται για το ID Concept με τα σήματα της Škoda, κάτι που σημαίνει 170 ίππους και μεγάλη αυτονομία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Škoda Kodiaq 2.0 TDI 150 PS 4x4 DSG7

Ούτε το όνομα αυτού του μοντέλου έχει ανακοινωθεί επίσημα, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να ονομάζεται Felicia E. Οι διαστάσεις του αναμένεται να είναι πολύ κοντά με ενός Rapid Spaceback, ωστόσο η ευρυχωρία του θα είναι τουλάχιστον εφάμιλλη με ενός Octavia.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Škoda ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό σπορ κουπέ

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι αυτός ο σχεδιασμός δεν επηρεάζει σε τίποτα τα άλλα δύο μοντέλα που η Škoda θα παρουσιάσει μέχρι το 2025. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ακόμα αμιγώς ηλεκτρικό SUV που θα έχει τις διαστάσεις του Karoq και συμβατική σχεδίαση (όχι κουπέ) καθώς κι ένα σπορ κουπέ που θα έχει ως πηγή έμπνευσης το 110 R Coupe της δεκαετίας του 1970.

[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube