Σε τροχιά... τίτλου η Toyota για άλλη μια χρονιά!

Σε τροχιά... τίτλου η Toyota για άλλη μια χρονιά!

Η Toyota ανακοίνωσε άνοδο 10% στις παγκόσμιες πωλήσεις της το Μάϊο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ταξινομώντας συνολικά 838.478 νέα μοντέλα.

Τα προβλήματα με τις πρώτες ύλες και τους απαραίτητους ημιαγωγούς φαίνεται ότι ανήκουν στο παρελθόν για την Toyota, η οποία είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται σημαντικά σε παγκόσμια κλίμακα κα φυσικά στις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη. 

Το 1/3 των πωλήσεων της Toyota είναι υβριδικά μοντέλα.

Η εταιρεία πούλησε 838.478 νέα μοντέλα τον περασμένο μήνα, συμπεριλαμβανομένης της Lexus, όταν το αντίστοιχο περσινό διάστημα είχε ταξινομήσει 761.466. Στην Ιαπωνία, οι πωλήσεις της Toyota αυξήθηκαν κατά 35,1%, «κλείνοντας» στις 116.954 μονάδες, ενώ και στην Κίνα, ο ιαπωνικός κολοσσός ταξινόμησε τον Μάϊο 162.381 μοντέλα, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 9,3%.

Οι πωλήσεις των υβριδικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 25,8%, φτάνοντας αισίως τις 261.147 μονάδες, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού οχημάτων που πωλήθηκαν παγκοσμίως τον περασμένο μήνα.

Toyota

Τον Μάιο, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε επίσης 9.923 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα (συμπεριλαμβανομένης της Lexus), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων της τους πρώτους πέντε μήνες του 2023 σε 35.980 μονάδες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η Toyota, δύσκολα θα αφήσει το θρόνο της κορυφαίας σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο και το 2023, κάτι που αν συμβεί θα την φέρει για 4η σερί χρονιά στην κορυφή των πωλήσεων παγκοσμίως! 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube