Rimac Nevera, ελαφρύτερη έκδοση πίστας σε εξέλιξη

Rimac Nevera, ελαφρύτερη έκδοση πίστας σε εξέλιξη

Η κροατική φίρμα σκέφτεται να δημιουργήσει μια ακόμη πιο ισχυρή έκδοση του Rimac Nevera. Με το ηλεκτρικό hypercar να έχει ήδη αρκετά ρεκόρ στη στάνταρ έκδοση.

Το Rimac Nevera κατέρριψε πρόσφατα το ρεκόρ του ταχύτερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου παραγωγής στο Nürburgring.

Στην Πράσινη Κόλαση, το κροατικό EV συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ και έκανε τον κόσμο να πάψει να αναφέρεται στους χρόνους των Tesla Model S Plaid και Porsche Taycan.

Το Rimac Nevera ζυγίζει σήμερα 2,3 τόνους, γεγονός που αφήνει περιθώριο μείωσης της μάζας του

Ένα ρεκόρ που ήρθε να προστεθεί στα πολλά ακόμη που κατέρριψε από τότε που πήρε έγκριση τύπου. Όμως η κροατική φίρμα δεν σκοπεύει να σταματήσει εκεί, σύμφωνα με τους συναδέλφους μας από το Motor1.

Rimac Nevera

Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με τον Emilio Scervo, τον τεχνικό διευθυντή της εταιρείας, το Motor1 έμαθε για την ύπαρξη ενός νέου πρότζεκτ για ένα αυτοκίνητο με ακόμη ισχυρότερες επιδόσεις. Κατά τη διάρκεια της Monterey Car Week, ο Scervo αποκάλυψε πώς η Rimac σχεδιάζει να προχωρήσει στο πρότζεκτ.

«Όσο για την έκδοση πίστας, πρέπει οπωσδήποτε να προσπαθήσουμε να την κάνουμε πιο ελαφριά. Θα κάνουμε δε, κι άλλες προσαρμογές για να βελτιώσουμε την ακαμψία, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να έρθει πιο κοντά στον οδηγό», κατέληξε ο Scervo.

Το κύριο έργο που θα ενίσχυε τις επιδόσεις θα ήταν η μείωση του βάρους του Rimac Nevera. Το αυτοκίνητο ζυγίζει σήμερα 2,3 τόνους, γεγονός που αφήνει περιθώριο μείωσης της μάζας του. Εκτός από ελαφρύτερα ηλεκτρικά εξαρτήματα, είναι πάνω από όλα μια ελαφρύτερη μπαταρία που θα το βοηθούσε.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube