Porsche Taycan: Ρεκόρ στο Nürburgring [video]

Porsche Taycan: Ρεκόρ στο Nürburgring [video]

Ακόμη δεν παρουσιάστηκε επίσημα η ηλεκτρική Porsche και ήδη πέτυχε νέο ρεκόρ 4θυρων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο ’Ring.

Αφού πέτυχε ένα παράξενο ρεκόρ με την Cayenne Turbo S E-Hybrid στη μισοτελειωμένη πίστα Gotland Ring, η Porsche συνεχίζει να διαφημίζει τα πλεονεκτήματα που δίνει ο εξηλεκτρισμός στις επιδόσεις.
 
Αυτή τη φορά χρησιμοποίησε ένα αυτοκίνητο χωρίς καθόλου θερμικό κινητήρα, την πλήρως ηλεκτρική Taycan, που θα παρουσιαστεί επίσημα σtη Φρανκφούρτη τον επόμενο μήνα. Το σπορ EV γύρισε τη θρυλική Nordschleife σε 7’ 42” – μόλις 4” πιο αργά από την Panamera Turbo το 2016 (αν και το 7’ 32” που είχε γράψει ήταν στην πίστα των 20,8 km).
  
Στα χέρια του οδηγού δοκιμών της Porsche, Lars Kern, η Taycan πρό-παραγωγής σημείωσε το ρεκόρ στη λίγο πιο κοντή διαμόρφωση 20,6 km της πίστας.

Porsche Taycan record Nurburgring

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος οδηγός είχε πετύχει ρεκόρ στο ’Ring με την Porsche 911 GT3, την 911 GT2 RS και την 911 GT2 RS MR. Όσο για την Porsche, συνεχίζει να κρατάει το απόλυτο ρεκόρ στην «Πράσινη Κόλαση» με το απίστευτο 5’ 19” 546 της αγωνιστικής 919 Hybrid Evo με τον Timo Bernhard στο τιμόνι.
 
Σύμφωνα με την Porsche, η Taycan του ρεκόρ ήταν η κορυφαία έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, που αποδίδουν συνολικά 600 PS. Πέρα από την τετρακίνηση, η συγκεκριμένη Taycan έχει επίσης σύστημα τετραδιεύθυνσης και τροχούς 21 ιντσών. Ένα ηλεκτρονικό σύστημα “Porsche 4D-Chassis Control” αναλύει τα δεδομένα από την οδήγηση και το δρόμο και συντονίζει σε πραγματικό χρόνο όλα τα συστήματα του πλαισίου, που περιλαμβάνουν την ενεργή αερανάρτηση και τον ηλεκτρομηχανικό έλεγχο της κλίσης, με στόχο τις βέλτιστες επιδόσεις – που επιτυγχάνονται βέβαια με το οδηγικό πρόγραμμα Sport Plus.
 
Πριν το επίσημο ντεμπούτο της Taycan στην έκθεση IAA Frankfurt 2019, ο αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί διαδικτυακά στις 4 Σεπτεμβρίου, σε τρεις ταυτόχρονες εκδηλώσεις στη Γερμανία, την Κίνα και τον Καναδά, που μπορείτε να τις παρακολουθήσετε σε livestream.
 
[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube