Οι δοκιμές πρόσκρουσης του Rimac C_Two [video]

Οι δοκιμές πρόσκρουσης του Rimac C_Two [video]

Το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο των 1.914 PS υπεβλήθη σε σκληρές δοκιμασίες.

Η Rimac δημοσίευσε ένα βίντεο με τις δοκιμές πρόσκρουσης του C_Two, το οποίο βρίσκεται στην ιδιαίτερα πολύπλοκη και κοστοβόρα διαδικασία παγκόσμιου ομολογκαρίσματος. Τα χιλιάδες διαφορετικά τεστ στα οποία υποβάλλεται το C-Two, έχουν στόχο να εξασφαλιστεί η ασφάλεια που προσφέρει στους επιβάτες και η νομιμότητα για χρήση στο δρόμο σε όλες τις αγορές του κόσμου. Ενδεικτικό είναι πως η διαδικασία από τα πρώτα concept μέχρι το μοντέλο παραγωγής διαρκεί 3-4 χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το Rimac C_Two πιο κοντά στην παραγωγή [video]

Rimac C_Two

Εκτός από τις προσομοιώσεις συγκρούσεων με λεπτομερή τρισδιάστατα μοντέλα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, η Rimac πραγματοποίησε και δοκιμές πρόσκρουσης του λειτουργικού πρωτοτύπου του οποίου η κατασκευή κοστίζει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο για να ελεγχθεί η ακρίβεια των ψηφιακών δοκιμών και να εμπλουτιστούν τα μοντέλα χρησιμοποιώντας πραγματικά δεδομένα.

Η εικόνα ενός υπεραυτοκινήτου που δέχεται χτυπήματα από όλες τις πλευρές δεν είναι ένα ευχάριστο θέαμα, όμως το αποτέλεσμά τους είναι πολύ χρήσιμο για τους τεχνικούς της μικρής αυτής εταιρείας. Όπως φάνηκε μάλιστα, το ανθρακονημάτινο monocoque πλαίσιο άντεξε όχι μία αλλά πέντε διαφορετικές δοκιμές, αποδεικνύοντας την εξαιρετική δουλειά που έγινε στο σχεδιασμό του.

Rimac

Μετά το τέλος της πρώτης φάσης δοκιμών, η Rimac συνεχίζει την εξέλιξη του μοντέλου το οποίο θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό 150 μονάδων το 2020. Να θυμίσουμε πως το C_Two που παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου στην περσινή Έκθεση Γενεύης έχει 4 ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνολικά 1.914 PS και 2300 Nm ροπής, προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 1,85" και 0-300 km/h σε 11,8".

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube